Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Lignje punjene plodovima mora i pirinčem

Sastojci:

500 g lignji,

300 g pirinča,

300 g plodova mora,

1 luk,

maslinovo ulje,

so, biber, šafran

3 čena belog luka,

1 dl vina

Priprema: Očistite lignje, a krakove naseckajte. Kratko pržite luk pa dodajte pirinač. Dodajte vodu pa ostavite da se kuva. Umešajte iseckani šafran. U drugom tiganju na kašici ulja pržite krakove lignji i plodove mora 15-ak minuta, ubacite beli luk, vino, posolite i pobiberite. Dodajte plodove mora u pirinač. Lignje napunite rižom s plodovima mora. Pričvrstite krajeve čačkalicama i pržite ih dok ne postanu rumenkaste. Poslužite s prilogom po želji.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link