Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Pita sa ćuretinom

Sastojci:

500 g brašna,

100 g masti,

150 g putera,

kašičica praška za pecivo,

kašičica soli,

kašičica crvene mlevene paprike,

125 ml vode;

za nadev:

150 g pirinča,

2 šargarepe,

štapić celera,

luk,

peršun,

kašika sušenog paradajza,

250 g ćuretine,

dl pavlake za kuvanje,

so, biber,

jaje, 2 kašike mleka

Priprema: Prosejte brašno sa solju i mlevenom paprikom pa utrljajte mast i maslac. Dolijte vodu i umesite testo koje omotajte folijom pa stavite u frižider. Sitno iseckano meso i povrće prodinstajte na luku. Dodajte kuvani pirinač, pavlaku i začine. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podelite testo na dva dela, jedan malo veći od drugog. Pleh namastite i pobrašnite. Veći deo testa rastanjite pa obložite njime dno i stranice kalupa. Rasporedite nadev, razvaljajte drugi deo testa i prekrijte pitu. Premažite jajetom pomešanim s mlekom. Testo zasecite nožem i pecite oko 45 minuta.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link