Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Gratinirana bundeva

Sastojci:

500 g bundeve

60 g maslaca

100 g feta sira

150 g pirinča

2 dl kisele pavlake

2 jaja

70 g badema

2 kašičice belog luka u prahu

so, biber

majčina dušica, ruzmarin

kašika bundevinog ulja

250 g ćurećeg filea

Priprema: Isecite vrh bundeve i celu izdubite pa odsečeni deo bundeve isecite na kockice. Pirinač kuvajte sa kockicama bundeve dok ne bude al dente. Zagrejte rernu na 200 ° C. Ćureći file isecite na kockice i propržite na malo zagrejanog maslaca. Sklonite s vatre i pomešajte s pirinčem. Pavlaku pomešajte s jajima, dodajte beli luk u prahu, rendani feta sir i sitno seckane oguljene bademe. Pomešajte smesu s pirinčem i mesom. Nadevom napunite bundevu, prelijte bundevinim uljem i pecite sve oko 25 minuta.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link