Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Uštipci sa povrćem

Sastojci:

250 g pirinča

20 g maslaca

jaje

šargarepa

tikvica

5 dl povrtnog bujona

50 g rendanog ovčijeg sira

luk

2 kašičice soli

kašičica bibera

po 1/2 kašičice bosiljka i žalfije

maslinovo ulje

Priprema: Zagrejte maslac i propržite luk. Dodajte pirinač i propržite ga. Zalijte povrtnim bujonom i skuvajte. Naribajte šargarepu i tikvice. Tikvicu posolite i ocedite nakon nekoliko minuta od tečnosti. Kad je pirinač upio svu tečnost, sklonite ga sa šporeta i ohladite. Dodajte začine, šargarepu i tikvicu pa narendajte sir. Začinite solju i biberom te sve dobro izmešajte pa oblikujte uštipke i stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premažite ih maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta sa svake strane na 200 stepeni.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link