Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Pikantna džambalaja

Sastojci:

450 g pirinča dugog zrna

veća pileća prsa

3 čena belog luka

glavica crnog luka

zelena paprika

crvena paprika

200 g dimljene kobasice

maslinovo ulje

kašičica čili papričice

so

2 štapića celera

250 g pelata

lovorov list

timijan

5 dl pilećeg bujona

250 g gambora

Priprema: Pileće grudi isecite na kockice pa ih propržite na maslinovom ulju. Prebaciti ih na tanjir, pa dodajte u tiganj još malo ulja te kratko pržite luk, celer i papriku. Nakon nekoliko minuta dodajte beli luk i kobasice. Pržite sve još dva minuta te dodajte pirinač, biber, pelat, lovor, timijan i čili. Zalijte s pilećim bujonom i vodom. Kad provri, začinite solju i biberom, smanjite vatru i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri dok pirinač ne omekša i ne upije tečnost. Promešajte, dodajte gambore i pileće meso, po potrebi dolijte tečnosti i kuvajte još pet minuta.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link