Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Prženi pirinač sa svinjetinom

Sastojci:

3 šolje kuvanog pirinča,

350 g svinjetine,

šargarepa,

šoljica graška,

2 jaja,

2 čena belog luka,

luk,

3 kašike soja sosa,

so, biber

Priprema: U voku zagrejte kašiku ulja. Dodajte na kockice isečenu svinjetinu i zapržite za svih strana. Pospite soli i biberom. Pecite oko pet minuta pa sklonite na tanjir. Dodajte još kašiku ulja, sitno seckani luk, grašak i šargarepu koju ste iseckali na sitno, na približno jednaku veličinu kao grašak. Dodajte beli luk. Povrće gurnite na ivicu tave, a u sredinu dodajte jaja koja ste najpre umutili. Pomešajte kako bi se jaja raspala na manje komadiće. Ubacite pirinač, meso i soja sos. Pecite kratko uz stalno mešanje. Sklonite s vatre i poslužite toplo.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link