Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Zimski đuveč s pirinčem i tri vrste sira

Sastojci:

3 šolje kuvanog pirinča,

60 g parmezana,

so, ulje, biber

50 g ementalera

150 g boranije,

30 g gaude,

3 jaja,

200 ml mleka,

prezle,

200 g mlevenog mesa,

luk,

2 dl bujona

Priprema: Popržite mleveno meso na luku i dolijte bujon. Začinite i dinstajte oko pola sata dolivajući vode prema potrebi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte pirinač sa mlevenim mesom, 40 g parmezana, soli i biberom. Stavite boraniju u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, procedite i dodajte smesi od pirinča. Stavite smesu u vatrostalnu posudu, pospite narendanom gaudom i ementalerom. U manjoj posudi izmešajte jaja, mleko, so i biber. Prelijte time đuveč. Jelo pospite mrvicama i pecite u rerni oko 25 minuta.

Ovo je recept za savršeni pire krompir

24sata

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link