Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Punjeno pile

Sastojci:

manje pile (do 1,5 kg)

150 g pirinča

25 g putera

čen belog luka

3 kašike pinjola

kašika seckanog peršuna

limeta

klinčići

manji luk

mleveni crni biber

timijan

2-3 dl pilećeg bujona

Priprema: U posudu stavite pirinač, timijan, luk naboden klinčićima pa zagrejte i dodajte bujon. Dinstajte na laganoj vatri dok pirinač ne omekša. Ostavite neka se ohladi. Pomešajte kašiku putera sa seckanim belim lukom i dve kašike seckanih pinjola. Začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 200 ° C. Odvojite kožu s prsa pileta. Rasporedite smesu s maslacem ravnomerno između kože i mesa. U ohlađen pirinač dodajte malo soka limete i izvadite luk. Preostalim sokom prelijte pile. Unutrašnjost pileta napunite smesom od pirinča. Batke učvrstite kanapom, a višak nadeva stavite pred kraj pečenja u tepsiju s piletom. Pecite ga oko jedan sat, a zadnjih 10 minuta posipajte preostalim pinjolama i listićima mente.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link