Pikantna džambalaja
Sastojci:
450 g pirinča dugog zrna
veća pileća prsa
3 čena belog luka
glavica crnog luka
zelena paprika
crvena paprika
200 g dimljene kobasice
maslinovo ulje
kašičica čili papričice
so
2 štapića celera
250 g pelata
lovorov list
timijan
5 dl pilećeg bujona
250 g gambora
Priprema: Pileće grudi isecite na kockice pa ih propržite na maslinovom ulju. Prebaciti ih na tanjir, pa dodajte u tiganj još malo ulja te kratko pržite luk, celer i papriku. Nakon nekoliko minuta dodajte beli luk i kobasice. Pržite sve još dva minuta te dodajte pirinač, biber, pelat, lovor, timijan i čili. Zalijte s pilećim bujonom i vodom. Kad provri, začinite solju i biberom, smanjite vatru i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri dok pirinač ne omekša i ne upije tečnost. Promešajte, dodajte gambore i pileće meso, po potrebi dolijte tečnosti i kuvajte još pet minuta.
Dodaj komentar