Magazin

Đorđu po kome je snimljen film “Otac” sud vraća ćerke nakon 6 godina borbe

đorđe joksimović
Printscreen

Đorđe Joksimović, otac iz filma „Otac“, koji je nekoliko puta pešačio od Kragujevca do Beograda zbog oduzete dece od strane Centra za socijalni rad, konačno je dobio prvu pravnu borbu jer je prvostepenom presudom odlučeno da mu tri maloletne ćerke budu vraćene.

Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji su za portal Telegraf rekli da je nadležni sud doneo prvostepenu presudu, a da će deca iz hraniteljske porodice svom ocu biti vraćena nakon pravosnažnosti.

– Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje – naveli su iz Ministarstva.

Joksimović je prošao neverovatna iskušenja prethodnih godina, što je inspirisalo filmske radnike da o njegovoj istrajnosti i ljubavi prema deci snime i film u kojem njegov lik tumači Goran Bogdan.

Joksimoviću se jo 2015. godine ćerke oduzete zbog, kako je navedeno, bolesti supruge koja se i dalje nalazi na lečenju. On u tom trenutku nije imao stalno zaposlenje, a i to se sada promenilo i uslovi za boravak dece su obezbeđeni već duži vremenski period.

Đorđe je morao da prođe i Školu roditeljstva, što je on uspešno uradio, a decu je mogao da viđa vikendom u tačno određeno vreme.

hraniteljske porodice dobijaju pomoć države u odgajanju dece, a svi se već dugi niz godina pitaju zbog čega država ne pomogne materijalno ugroženim porodicama kako bi deca mogla da ostanu sa svojim biološkim roditeljima. Kao i sve druge službe, ni centri za socijalni rad, nažalost, nisu ništa bolji od policije, zdravstva ili vojske.

Đorđe Joksimović molio Vučića da mu pomogne da vrati svoje 3 ćerke

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
6.6K Shares
6.6K Shares
Share via
Copy link