Magazin Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada apelovao na majku kojoj su oduzeta deca da razgovara sa Centrom za socijalni rad

milan-djuric

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uputio je jutros apel Ani Mihaljici, kojoj je Centar za socijalni rad oduzeo troje maloletne dece, da dođe u tu instituciju na razgovor.

Gradonačelnik je za televiziju Prva rekao da treba da “porazgovaraju”, da bi se ispunili, kako je naveo, “elementarni uslovi kako bi deca mogla da se vrate majci, da žive zajedno”, prenosi 021.rs.

Naveo je da je Centar za socijalni rad morao da reaguje i privremeno izmesti decu, nakon požara u stanu u kome je živela ta porodica, jer je prostor bio neuslovan za život.

Gradonačelnik je dodao da su deca dobro i na sigurnom, kao i da su pod nadzorom Centra za socijalni rad, dodajući da majka ima pravo da ih viđa, što je i činila.

Govoreći o protestima zbog tog slučaja, Đurić je uputio apel javnosti da se “smire strasti” i pozvao da se problem rešava razgovorom u institucijama, a ne protestima.

– Jedino mogu da apelujem na javnost da se smire strasti i da pustimo organe da rade svoj posao. Mislim i na Centar za socijalni rad, mislim i na Tužilaštvo… Oni u međuvremenu protestuju ispred suda u Novom Sadu. Ne znam koliko može da se radi pod takvim pritiskom – dodao je Đurić.

Novosadski Centar za socijalni rad najavio je krivične prijave protiv organizatora protesta, zbog širenja panike i ometanje službenih lica u radu.

Direktorka Centra Jelena Zorić kaže da su ona, zaposleni, a naročito voditeljka slučaja, dobijali veliki broj pretnji.

U Centru ističu da su deca izmeštena zbog zapostavljanja i potencijalnog nasilja, a ne zbog siromaštva.

Pozivaju majku na saradnju u sprovođenju korektivnih mera.

Majka to negira i tvrdi da su deca neosnovano oduzeta, a tim povodom u Novom Sadu organizovana su tri protesta.

Tokom jednog protesta je probijena ograda Centra za socijalni rad.

Novosadsko tužilaštvo o slučaju Ane Mihaljice: Tereti se za 3 krivična dela

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link