Magazin Novi Sad

Protest podrške Novosađanki kojoj su oduzeta deca ispred suda, među okupljenima i taksisti

ana-mihaljica
Foto: Ana Mihaljica/Printscreen

Ispred zgrade suda u Novom Sadu počeo je protest podrške Ani Mihaljici, majci koja tvrdi da joj je Centar za socijalni rad bespravno oduzeo troje dece, uzrasta tri, šest i 10 godina.

S druge strane, CZS i nadležni pokrajinski sekratarijat tvrde da je Centar postupao u skladu sa svojim nadležnostima i i najboljem interesu dece. Podršku Ani Mihaljici pružili su i novosadski taksisti, prenosi Nova.rs.

Više desetina građana su na protestu.

Podsetimo, današnji protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.

Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.

Sa druge strane, novosadski Centar za socijalni rad opisao je uslove koje je zatekao u stanu Ane Mihaljice, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, i preduzeo je meru privremene starateljske zaštite. U interesu dece ona su izmeštena u sigurnu kuću, a policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Maloletna deca Ane Mihaljice iz Novog Sada živela su u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća. To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar. Dvojicu dečaka je čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana, tvrdili su.

Građani probili ogradu na protestu ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link