Film

Ljubitelji “sedme umetnosti” saglasni da je ovaj film najpotresniji i najdirljiviji ikada (VIDEO)

decak u prugastoj pidzami

Dečak u prugastoj pidžami (The Boy in the Stripped Piyamas) izašao je 2008. godine, a njegova popularnost traje do danas. Ukoliko ga niste gledali, u pitanju je “moćan film sa mnogim poznatim glumcima, koji mnogi smatraju kao jedan od najdirljivijih koji su ikada gledali”.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi Džona Bojna iz 2006. godine i govori o dečaku po imenu Bruno (Ejsa Baterfild) koji se sprijateljio sa dečakom svojih godina u koncentracionom logoru. Ne znajući šta je zapravo logor, Bruno veruje da su uniforme koje ljudi u logoru nose zapravo pidžame.

Dejvid Tjulis igra Brunovog oca, Ralfa, SS oficira koji seli porodicu da živi blizu kampa u ruralnoj okupiranoj Poljskoj nakon što je unapređen. Kako se Bruno i dečak Šmuel zbližavaju, to izaziva niz tragičnih događaja sa trajnim posledicama.

Iako je film objavljen pre 16 godina, i danas je jednako dirljiv.

„Film je čudo“, „Odličan, ali veoma tužan“, „Veoma teška priča“, „Pročitao sam knjigu i pogledao film. Utisci: strašni i veoma tužni, ali bih ga svakako preporučio svima“, „Gledao sam taj film samo jednom i više nikada neću jer me je slomio“, „Sjajan film koji nas podseća koliko je zla u besmislenim ratovima“ – komentari su gledalaca u Fejsbuk grupi koja okuplja korisnike Netfliksa.

Izvor: Index.hr

Policajac potegao pištolj na kolegu da mu ne bi otkrio kraj filma “Top gan”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link