Kolumne

Ja još uvek čekam onu Lončarevu domaću ljutu, vakcinu sa Torlaka

Počela je masovna imunizacija u Srbiji. Vakciniše se državni vrh, valjda sa težnjom da se umiri javnost kako je sve zapravo potpuno bezbedno i plodonosno. Verujem da određeni deo populacije zaista u tome vidi garancije, ali šta ćemo sa nama koji ne verujemo ni u jednu jedinu reč koja izlazi iz usta ovih osvedočenih lažova?

Prve vakcine primio je svakako najhrabriji soj društva – naravno žene. Darija i Ana zavrnule su rukav krajem prošle godine verujući američko-nemačkoj inovativnosti. Onda su početkom godine isto učinili Dačić i Vulin uz parolu „za majku Rusiju“, a sada na red dolaze ove sa soja sosem uz vrhunsku nudlu. Kinesku vakcinu prvi je primio planinar Zlatibor „dr Život“ Lončar, a za njim i dr Nebojša iz Beograda.

Vučić se nažalost prehladio baš u trenutku pošiljke iz Pekinga, pa opčinjeni deo ovog našeg populisa čeka svog idola da stisne petlju i snažne bicepse, na kojima nosi posrnulu Srbiju, dok finalizira pokaznu vežbu naziva „sve je u redu, iglanje je u modi, vidi, nije mi ništa“.

A šta imamo od kontraindikacija? Hvala Bogu ništa, barem za sada o njima apsolutno nemamo pojma, barem iz domaćih izvora. Dobro, možda Dačić peva više no ranije, a i bolje mora mu se priznati, uz mnogo širi repertoar. Vulin je odlučnije zagledan u Staljinovu sliku dok naređuje policijske vežbe iznad beogradskog ušća u borbi protiv terorista iz gradskog autobusa, plašeći narod koji šetnjom po Kalemegdanu traži dah čistog vazduha.

Nadamo se da je dr Rambo, ministar vojni, imunizacijom stekao antitela na kuloarske priče kako Vučiću sprema zajeb prvom prilikom kako bi preuzeo vladavinu silom zvanom SNS.

Ana „ima veze sa mnom, nema veze sa mnom“ posle pelca zapalila je na odmor, ali kod nje nema uočenih kontraindikacija. Osim što je primetan amaterski sarkazam defetizma po pitanju narednog izbornog ciklusa.

Njena drugarica sa Torlaka i koleginica u ovoj oročenoj Vladi, Darija Kisić Tepavčević, svojim autoritetom uliva hrabrost muškom delu populacije koji plašeći se klevetničkog steriliteta ne želi vakcinu. Gospođa ministarka, vođa osiromašene i ponižene radničke klase, sija zanosnije nego u prvom piku drugog talasa. Možda Fajzer dodaje nešto i za podmlađivanje.

A Lončar? Pa doktor koji je ni kriv ni dužan uhvaćen u „kragnu“ od strane pokojnog vođe zemunskog klana konačno diše slobodno i punim plućima. On uliva dozu najvećeg poverenja ovom napaćenom narodu, odmah posle premudrog vođe, tako da nakon ubrizgavanja Sinofarma možemo zaboraviti na njegovu gnusnu laž kako ćemo „ako treba napraviti vakcinu“. Lupio i ostao na vlasti.

Nije bilo potrebe, neka se pate ovi preko sa naukom, mi ćemo da im uvalimo koji milion, a oni neka rade za nas i onda neka nam isporuče gotov proizvod. Kome je uopšte bila namenjena ova nebuloza izrečena od strane Lončara? Truju nam babe i dede glupostima svakodnevno. Sada, sreći našoj nema kraja, imamo „švedski sto“ vakcina pa izvol’te, poslužite se.

Znam da nisam u prioritetnoj grupi, znam da ih boli uvo što ovo pišem i što ne verujem ništa ovim našim manipulatorima. Za njih, takoreći, ne postojim. Znam, takođe, da će doći dan kada ću „morati“ zbog puta, neke usluge ili pitaj boga čega da primim tu zaštitu od koronavirusa. I to ću uraditi sa nepoverenjem. Ne znam šta mora da se dogodi, da u svetu u kojem se informacije oblikuju po volji vladajuće interesne grupe, meni nešto ulije makar 90%-no poverenje.

Evo trudiću se da verujem našim vlastima i resornom ministru. Jer oni se brinu o nama. Oni nas miluju, brane i vode kroz sve nedaće ovog surovog sveta. Tako da ja, sveverujući klipan iz Beograda, ipak čekam tu obećanu vakcinu domaće radinosti sa Torlaka na Voždovcu.

Težak sam lokal patriota, znam.

Korona virus: U Srbiji se nastavlja masovna vakcinacija, podneta dokumenta za registraciju vakcine Sputnjik u EU

Share via
Copy link