Magazin Srbija

Đoković ponovo diskriminisan, pita se da li treba da postane Amerikanac da bi igrao US Open

novak-djokovic-bbc
Foto: BBC

Novak Đoković je u Londonu govorio o predstojećem US Openu i tome da je njemu, kako sada stvari stoje, onemogućeno da se takmiči na američkom grend slemu.

Novak je podsetio na činjenicu da američki teniser Tenis Sandgren takođe nije vakcinisan protiv korona virusa, ali da za njega ne važe pravila kao za strane državljane.

Sandgren je inače javno podržao Novaka i kritikovao Vladu SAD, a Ðoković je otkrio da je komunicirao sa Amerikancem u prethodnim danima.

– Dopisivao sam se sa njim pre nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. Ono što je on rekao je potpuno logično. Ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo da važi za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može da igra jer je državljanin SAD, iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao americku ”zelenu kartu” ili pasoš, meni bi bilo omogućeno da igram. Ako to možda ima neke političke logike… Ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete da zaključite zašto – rekao je Ðoković srpskim medijima na Vimbldonu.

Novak je naglasio da bi jako voleo da igra u Njujorku

– Grend slemovi su takmičenja koja se najviše računaju u ovom delu moje karijere, oni zaslužuju moju posebnu pažnju. Ali, dobro, ako ne budem imao šansu da igram tamo, neće biti smak sveta, idemo dalje. Ja sam trenutno usredsređen samo na ovaj turnir – istakao je Novak.

Veliki Novak Đoković pomaže decu poginulih rudara iz Sokobanje sa 20.000 €

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

32 Shares
Share via
Copy link