Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Punjene rolnice

Sastojci:

Marinada:

mlevena paprika,

čen belog luka,

kašičica čilija,

kašičica đumbira,

maslinovo ulje

Jelo:

200 g pirinča,

500 g pilećeg filea,

luk,

masline,

peršun,

kašika korijandera,

kašičica kurkume,

pileći bujon,

limeta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Priprema: Pripremite marinadu i premažite meso. Popržite luk, dodajte pirinač i bujon. Kad se skuva i ohladi, napunite meso. Zamotajte i učvrstite čačkalicama. Ostatak pirinča stavite sa strane za prilog. Ispržite rolice, ubacite seckane masline, sastojke iz marinade, kurkumu i sok limete. Zalijte s malo pilećeg bujona i dinstajte sve oko 20 minuta. Na kraju umešajte seckani peršun i korijander.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
15 Shares
Share via
Copy link