Pita sa ćuretinom
Sastojci:
500 g brašna,
100 g masti,
150 g putera,
kašičica praška za pecivo,
kašičica soli,
kašičica crvene mlevene paprike,
125 ml vode;
za nadev:
150 g pirinča,
2 šargarepe,
štapić celera,
luk,
peršun,
kašika sušenog paradajza,
250 g ćuretine,
dl pavlake za kuvanje,
so, biber,
jaje, 2 kašike mleka
Priprema: Prosejte brašno sa solju i mlevenom paprikom pa utrljajte mast i maslac. Dolijte vodu i umesite testo koje omotajte folijom pa stavite u frižider. Sitno iseckano meso i povrće prodinstajte na luku. Dodajte kuvani pirinač, pavlaku i začine. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podelite testo na dva dela, jedan malo veći od drugog. Pleh namastite i pobrašnite. Veći deo testa rastanjite pa obložite njime dno i stranice kalupa. Rasporedite nadev, razvaljajte drugi deo testa i prekrijte pitu. Premažite jajetom pomešanim s mlekom. Testo zasecite nožem i pecite oko 45 minuta.
Dodaj komentar