Recepti

12 najukusnijih zimskih jela s pirinčem

Gusta supa od pirinča

Sastojci:

1500 ml pilećeg bujona

500 g jagnjećeg ili goveđeg mesa

2 glavice luka

200 g kuvanog pirinča

200 g pelata

3 kašike maslinovog ulja

3 čena belog luka

2 kašike pasiranog paradajza

po 1/4 kašičice estragona, korijandera i mlevene paprike

paprika

50 g oraha

so, biber, peršun

Čitajte Luftiku na Google vestima

Priprema: U loncu sa debljim dnom propržite meso. Izvadite pa dodajte sitno seckani luk i beli luk te dinstajte dok ne postane staklast. Zatim vratite meso, dodajte pelat, pasirani paradajz i seckanu papriku. Ulijte bujon, dodajte začine i mlevene orahe pa ostavite da se supa kuva na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja u supu dodajte limunov sok i, prema želji, začinite. Dodajte pirinač i ukrasite začinskim biljem. Poslužite s kiselom pavlakom.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
15 Shares
Share via
Copy link