Gusta supa od pirinča
Sastojci:
1500 ml pilećeg bujona
500 g jagnjećeg ili goveđeg mesa
2 glavice luka
200 g kuvanog pirinča
200 g pelata
3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
2 kašike pasiranog paradajza
po 1/4 kašičice estragona, korijandera i mlevene paprike
paprika
50 g oraha
so, biber, peršun
Priprema: U loncu sa debljim dnom propržite meso. Izvadite pa dodajte sitno seckani luk i beli luk te dinstajte dok ne postane staklast. Zatim vratite meso, dodajte pelat, pasirani paradajz i seckanu papriku. Ulijte bujon, dodajte začine i mlevene orahe pa ostavite da se supa kuva na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja u supu dodajte limunov sok i, prema želji, začinite. Dodajte pirinač i ukrasite začinskim biljem. Poslužite s kiselom pavlakom.
Dodaj komentar