Punjeno pile
Sastojci:
manje pile (do 1,5 kg)
150 g pirinča
25 g putera
čen belog luka
3 kašike pinjola
kašika seckanog peršuna
limeta
klinčići
manji luk
mleveni crni biber
timijan
2-3 dl pilećeg bujona
Priprema: U posudu stavite pirinač, timijan, luk naboden klinčićima pa zagrejte i dodajte bujon. Dinstajte na laganoj vatri dok pirinač ne omekša. Ostavite neka se ohladi. Pomešajte kašiku putera sa seckanim belim lukom i dve kašike seckanih pinjola. Začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 200 ° C. Odvojite kožu s prsa pileta. Rasporedite smesu s maslacem ravnomerno između kože i mesa. U ohlađen pirinač dodajte malo soka limete i izvadite luk. Preostalim sokom prelijte pile. Unutrašnjost pileta napunite smesom od pirinča. Batke učvrstite kanapom, a višak nadeva stavite pred kraj pečenja u tepsiju s piletom. Pecite ga oko jedan sat, a zadnjih 10 minuta posipajte preostalim pinjolama i listićima mente.
Dodaj komentar