Gratinirana bundeva
Sastojci:
500 g bundeve
60 g maslaca
100 g feta sira
150 g pirinča
2 dl kisele pavlake
2 jaja
70 g badema
2 kašičice belog luka u prahu
so, biber
majčina dušica, ruzmarin
kašika bundevinog ulja
250 g ćurećeg filea
Priprema: Isecite vrh bundeve i celu izdubite pa odsečeni deo bundeve isecite na kockice. Pirinač kuvajte sa kockicama bundeve dok ne bude al dente. Zagrejte rernu na 200 ° C. Ćureći file isecite na kockice i propržite na malo zagrejanog maslaca. Sklonite s vatre i pomešajte s pirinčem. Pavlaku pomešajte s jajima, dodajte beli luk u prahu, rendani feta sir i sitno seckane oguljene bademe. Pomešajte smesu s pirinčem i mesom. Nadevom napunite bundevu, prelijte bundevinim uljem i pecite sve oko 25 minuta.
Dodaj komentar