Zimski đuveč s pirinčem i tri vrste sira
Sastojci:
3 šolje kuvanog pirinča,
60 g parmezana,
so, ulje, biber
50 g ementalera
150 g boranije,
30 g gaude,
3 jaja,
200 ml mleka,
prezle,
200 g mlevenog mesa,
luk,
2 dl bujona
Priprema: Popržite mleveno meso na luku i dolijte bujon. Začinite i dinstajte oko pola sata dolivajući vode prema potrebi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte pirinač sa mlevenim mesom, 40 g parmezana, soli i biberom. Stavite boraniju u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, procedite i dodajte smesi od pirinča. Stavite smesu u vatrostalnu posudu, pospite narendanom gaudom i ementalerom. U manjoj posudi izmešajte jaja, mleko, so i biber. Prelijte time đuveč. Jelo pospite mrvicama i pecite u rerni oko 25 minuta.
Dodaj komentar