Prženi pirinač sa svinjetinom
Sastojci:
3 šolje kuvanog pirinča,
350 g svinjetine,
šargarepa,
šoljica graška,
2 jaja,
2 čena belog luka,
luk,
3 kašike soja sosa,
so, biber
Priprema: U voku zagrejte kašiku ulja. Dodajte na kockice isečenu svinjetinu i zapržite za svih strana. Pospite soli i biberom. Pecite oko pet minuta pa sklonite na tanjir. Dodajte još kašiku ulja, sitno seckani luk, grašak i šargarepu koju ste iseckali na sitno, na približno jednaku veličinu kao grašak. Dodajte beli luk. Povrće gurnite na ivicu tave, a u sredinu dodajte jaja koja ste najpre umutili. Pomešajte kako bi se jaja raspala na manje komadiće. Ubacite pirinač, meso i soja sos. Pecite kratko uz stalno mešanje. Sklonite s vatre i poslužite toplo.
Dodaj komentar