Pirinač je jedna od omiljenih namirnica u svetu, a jela s pirinčem mogu biti zaista prave delicije. Evo deset odličnih recepata za jela koja će vam probuditi sva čula.
Italijanski arancini
Sastojci:
200 g pirinča
1 tikvica
1 paprika
2 čena belog luka
šaka graška
200 g tvrdog sira
3 jaja
prezle
biber, so, suvi začin
oko 200 grama pripremljenog bolonjez sosa
Priprema: Skuvajte pirinač i ostavite da se hladi. Na maslinovom ulju propržite beli luk pa dodajte iseckanu tikvicu, papriku i grašak. Dinstajte dok ne omekša. Ohlađenom pirinču dodajte povrće, rendani sir, razmućeno jaje te sve dobro izmešajte. Rukom uzmite pirinač, sredinu napunite bolonjez sosom pa oblikujte kuglice. Dva jaja umutite sa začinima. Arancine uvaljajte u prezle pa u jaje, a nakon toga ponovo u prezle te ih pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Dodaj komentar