Magazin Vesti

Nova izreka: Glup kao policajci koji su uklanjali dokaze u ozvučenom stanu Velje Nevolje

Pripadnici MUP-a P. J. i B. V. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su 4. februara pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, tokom akcije hapšenja njegove kriminalne grupe.

Kako kaže izvor dobro upoznat sa slučajem, oni su došli pod izgovorom da će pretresti stan vođe navijačke grupe “Principi”, koji je sa saradnikom Markom Miljkovićem i još 19 članova bande uhapšen prošle nedelje u velikoj policijskoj akciji, zapravo uklanjali dokaze.

“Međutim, operativci MUP-a nisu znali da je BIA ozvučila stan. Preslušavanjem audio snimaka utvrđeno je da su pokušali da prikriju dokaze”, kaže izvor.

Tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca. Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres delovao uverljivije, pomerili nameštaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju, piše Nova.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, P. L. i B. V. su odredili zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Inače, i Bogdan Pušić iz Uprave kriminalističke policije je rekao da se čulo kako su se policajci dogovarali da pomognu uhapšenom.

“To su bili aktivni policajci u pretresu i taj preteres su odradili kako ne treba, tako da je ponovo izvršen pretres i nađeno je oružje”, istakao je Pušić.

Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja

Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe

Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu

Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović

Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

OGLAS

PARTNERI SAJTA


866 Shares
866 Shares
Share via
Copy link