Uncategorized

Od Alegro benda do Cobija: Velji Nevolji kroz pesme na radiju šalju šifrovane poruke

velja-nevolja
Screenshot/Youtube

Komunikacija kriminalaca putem poruka i pesama na radiju proteklih godina je česta u Srbiji, pogotovo kada je reč o navijačima, ali i pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Tako je bilo i pre nekoliko dana, kada su vođi ozloglašenog klana, koji je kasapio ljude, upućene rođendanske čestitke uz razne pesme, piše Nova.

Nije tajna da se članovima ozloglašenog klana šalju poruke putem radio stanice koju mogu da slušaju u zatvorskim jedinicama, pa tako često poručuju jedni drugima šifrovane poruke.

Mahom je reč o porukama u kojima govore o zdravlju članova porodice, ali i o onima u kojima im upućuju poruke da se „drže čvrsto“ u zatvoru.

Pre nekoliko dana, tačnije 28. avgusta, na jednom radiju mogle su se čuti rođendanske čestitike upućene Veljku Belivuku, koji je rukovodio grupom koja stoji iza sedam brutalnih likvidacija počinjenih u kućama u Ritopeku i Surduku.

Uz pratnju čestitki išle su pesme od Allegro benda: „Na tvojoj strani“ i „Bataljon“, ali i od izvođača Cobi i Senidah: „Četiri strane sveta“, kao i od Bajage i Instruktora pesma: „Moji drugovi“.

Ovo nije prvi put da kriminalci jedni drugima upućuju poruke putem radija. Tako je bilo i ranije ove godine, a kako su mediji pisali, tada je i Marko Miljković dobio pozdrave i čestitke.

Tada su se mogle čuti poruke: „Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu Samo jedan klub“, ali i „Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende“, uz pesmu „Isti igrači“.

Bila je i poruka za kumove: „Čuvajte se, jaki budite i sve izdržite. Uz vas smo svi. Čekamo vas“, uz pesmu „Kume“ od Baje Malog Knindže.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk-i-marko-miljkovic04-830x0
Foto: Printscreen TV Pink

Spisak žrtava mnogo duži

Podsetimo, kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, dilovanje droge, rasturanje oružja, kao i za silovanje mladića u Humskoj ulici. Pretpostavlja se da je spisak žrtava klana mnogo veći, ali da fale dokazi za podizanje optužnice.

Proteklih dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je svedočenje svedoka u postupka, a reč je o članovima porodice ubijenih.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pala je 4. februara 2021. godine, u velikoj akciji policije i tužilaštva. Lisice na ruke tada su stavljene vođama grupa, Belivuku i Miljkoviću, koji su proteklih godina bili strah i trepet na južnoj tribini, ali i u Beogradu.

Poznati su po reketiranju ljudi, incidentima i nasilju.

Velja Nevolja i Marko u zagrljaju policajaca i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link