Kolumne Magazin

Baka Prase, zlatna koka, Rasta, Nevolja i retrogradni Merkur

Čitavog dana svi domaći mediji bave se hapšenjem Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegove kriminalne grupe.

Svi se utrkuju ko će otići korak dalje, dati nove, još neotkrivene detalje, rasvetliti priču iz različitih uglova.

kolaz-nevolja
Ilustracija/Kurir

Tako “Kurir” prenosi razgovor sa Markom Nicovićem, bivšim šefom beogradske policije, a u naslovu priče kaže:

VELJA NEVOLJA REKETIRAO BAKU PRASETA: Debele pare je uzimao na RAZNIM ŠEMAMA, imao je i ZLATNU KOKU NA ESTRADI

U celu priču umešali su i repera Rastu, čiji je džip navodno bio parkiran ispred Partizanovog stadiona u vreme hapšenja, pa su i mogućnosti za spekulacije velike.

Kurir, na primer, kaže:

“Partizanova navijačka grupa “Principi”, za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja dala je na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se nedavno sa tužilaštvom nagodio da dobije samo godinu dana kućnog zatvora.

Reperova slika je na nalogu grobara objavljena uz poruku “Free Rasta” (“sloboda za Rastu”). Podsetimo, on je uhvaćen sa čak 560 grama skanka, pa je tužiocima priznao da je drogu držao za ličnu upotrebu, mada količina koja je nađena ukazuje da je bila namenjena preprodaji.

Prema saznanjima medija, ekipa Velje Nevolje je i u ovaj slučaj umešala prste i pripomogla da Rasta dobije samo kućni zatvor. Naime, Belivuk i njegova ekipa su navodno duže vreme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbeđenje, koje je debelo plaćao.

Kako ne bi ostali bez pozamašnih prihoda i estradne zlatne koke, ekipa je učinila sve da repera spase dugogodišnje robije, koja bi mu sledovala ukoliko bi se na suđenju dokazalo da je narko-diler.

Inače, prema izvorima iz policije, jedan od vođa “kavčana” reketirao je i poznatog jutjubera Baku Praseta, ali i mnoge ugostitelje u Beogradu, a na meti su mu bili i investitori koji su morali da mu daju određen broj stanova u novogradnji da bih ih ostavio na miru.”

Dakle, ulaskom praseta u ulogu (zlatne) koke situacija se komplikuje.

Nije važno koga je sve pobio i oteo, ali to što je reketirao Rastu i Baku, to je događaj sezone. Estradni, naravno.

Estradno-kriminalistički? Senzacionalistički? Nemam pojma, meni liči na basnu i #nijesedesilo.

Marko Nicović želi da poruči pravosudnim organima da blagim i neprimerenim kažnjavanjem prestupnika, a pogotovo javnih ličnosti, šalju pogubnu poruku za mlade.

“Tinejdžeri će po primeru Raste i njemu sličnih da budu ubeđeni da je olako razviti biznis s travom i upustiće se u dilerske vode olako jer će im se učiniti lepo da budu traženi po gradu i lako zarađuju pare”, objasnio je Nicović.”

Dakle, ako niste znali, dolazi do važnog obaveštenja:

Danas, u Srbiji, postoje samo dve teme: Velja Nevolja i retrogradni Merkur.

Šta li se ovaj Nicović mešao u priču, numem da objasnim, ali ‘ajde, rasta, Nicović, baka i prase i koka i nevolja…meni se zavrtelo u glavi.

A retrogradni Merkur vas više zanima, onaj iz horoskopa. Da, tu je, inače, da vas podsetim, retrogradni Merkur vlada do 20. februara.

Njegov uticaj nas podstiče da promenimo percepciju i određene okvire razmišljanja. Iako će nas kočiti na mnogim poljima, njegova dobra strana je što nas podstiče da otvorimo svoj um.

I ja otvaram svoj um, dok specijalne jedinice otvaraju Nevoljine štekove.

Izdrži još malo, sine Tugomire. Evo, ni ja ne znam da li da se roknem ili poljubim samu sebe.

Velja Nevolja više ne vlada, kažu.

Našli mu štek na stadionu Partizana, pa Blic preneo neku umrljanu sliku, neki ljudi leže po patosu, što nam je na uvid dalo koliko daleko sežu granice neukusa dotičnog Velje kada je u pitanju dezen nameštaja.

Sve garniture iste, a ružneeee, ružneeee, kao da nije imao da od tih 60 hiljada jevara što se kaže da mu našli u šteku odvoji za prsitojnog dekoratera, nego samo za pos’o.

Još Blic usrao sliku da im ne ukrademo, kao da ja ne umem da skinem watermark. Umem, ali neću, ovako je još ružnija:

garniture
FOTO: BLIC.RS / RAS SRBIJA

Evo, i potpisala sam ih, da ne kukaju. Našli unutra petnaest ljudi, a o tom oružju koje je navodno bilo u šteku tu niko ne piše. Umešani su i psi tragači, pa čekamo epilog i grickamo nokte.

U međuvremenu:

“NOVOSTI” SAZNAJU: Velji Nevolji određeno policijsko zadržavanje! Sutra saslušanje svih uhapšenih

I to je to, nema ništa što nije u naslovu, samo da je Velji određen pritvor od 48 sati, što već znamo.

Kao i da ga apsilo pa pustilo. Pa opet apsilo.

Kao i da je “prema pouzdanim izvorima” išao na Rudnik da spali auto korišćen za izvršenje krivičnih dela, a isto su ‘teli i njegovi iz organizacije:

“Velja Nevolja, uhapšen je rano jutros na Rudniku, u isto vreme uhapšeno je još 16 pripadnika njegove kriminalne grupe.

Svi su “pali” dok su išli da spale automobile koje su koristili za kriminalne obračune. Oni se terete za najteža i najmonstruoznija krivična dela – ubistva i otmice.”

Belivuk je nakon toga doveden u svoj stan u Beogradu. Tokom pretresa njegovog stana policija je pronašla veliku količinu novca u kešu, budimo precizni, 60K jevara.

– Pronađene su i tri štek vikendice, koje se tretiraju kao mesta zločina. One se nalaze između Loznice i Gornjeg Milanovca, a u njima je pronađeno mnogo dokaznog materijala – rekao je “pouzdani neimenovani izvor” za beogradske medije.

Pa da, uvek ima neki pouzdani i neimenovani izvor koji sedne i za dve rakije izlaprda sve detalje koje zna iz istrage, obično neko levo smetalo koje čeka penziju jer unapređenje nikako da dočeka, ali i dalje forsira pozornicu.

Dakle, svi znamo kako funkcioniše “pouzdani neimenovani izvor”.

Ne znamo samo, a ja se ubih tražeći, šta je Velja u horoskopu i da l’ ga ubi ovaj retrogradni Merkur ili mu samo stvarno loš momenat u životu.

Uz Velju Nevolju uhapšeni dileri, batinaši i ubice koji nikada nisu odgovarali za svoja jeziva nedela

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

455 Shares
455 Shares
Share via
Copy link