Magazin

Detalji hapšenja Velje Nevolje: „A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!“

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, vođa navijačke grupe Partizana „Principi“, koga je srpska policija označila kao člana kavačkog kriminalnog klana, uhapšen je rano jutros.

Osim Belivuka, uhapšen je i njegov najbliži saradnik Marko Miljković – Mare i još 15 osoba.

„Danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju osnovano sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice, dilovanje droge“, rekao je na konferenciji za novinare ministar policije Aleksandar Vulin i dodao da su na čelu ove grupe bili Veljko Belivuk i njegov saradnik Marko Miljković.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ninoslav Cmolić kazao je da je ova grupa odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina pa možda i u poslednjih nekoliko desetina godina.

„Sve vreme se krila iza navijačke grupe Partizan, napominjem da to nisu nikakvi navijači već ozbiljni kriminalci i mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih“, rekao Cmolić.

O hapšenju se oglasio i tužilac za organizovani kriminal Maladen Nenadić koji je kazao da je akcija izvedena nakon višemesečnog rada tužilaštva, policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Osim stadiona Partizana, policija je opkolila i nekoliko sati držala pod blokadom i stadion Crvene Zvezde, ali nije poznato da li je neko i tamo uhapšen.

Velja Nevolja s lisicama je doveden na stadion Partizana:

velja-nevolja-stadion
Foto: ATA Images

Policija je prethodno blokirala prilaz bunkeru koji je Velja Nevolja napravio na stadionu Partizana.

Nakon toga su došli vatrogasci i počeli da razvaljuju vrata od ovog skladišta.

bunker-stadion
Foto: Zorana Jevtić

Belivuk je vođa kriminalno-navijačke grupe koja je ranije postojala pod nazivom „Janjičari” i vodio ju je kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi sve dok nije ubijen 2016. godine.

Srpska policija označila je Belivuka kao pripadnika kavačkog klana.

Telegraf prenosi da je na stadionu u Humskoj otvoren i „štek“ navijača Partizana, a pripadnici policije uklonili su transparent koji su Grobari istakli na južnoj tribini stadiona.

policija-ispred-stadiona-partizana
Foto: ATA Images

Policija je izvela privedenog muškarca iz prostorija kluba i odvezla ga u marici, prenosi Tanjugov reporter.

Podsetimo, Belivuka sumnjiče da je vođa kriminalne grupe, koja se tereti za najteža krivična dela – ubistva, otmice, iznude…

Dugo već postoje informacije da je Belivukova grupa povezana sa „Kavačkim klanom“ iz Kotora, a nedavno su Belivuk i Milković bili u poseti vođi Kavčana, Radoju Zviceru, nakon čega je privođen od strane crnogorske policije na informativni razgovor.

Takođe, vlasti Crne Gore su objavile da je sprečen atentat na Belivuka na aerodromu u Tivtu, koji je trebalo da izvedu pripadnici suprotnog „Škaljarskog klana“.

Kako piše Direktno, država je od navijača, u ovom slučaju Velje Nevolje i Marka Miljkovića napravila kriminalce, koji su ugrozili vlast i državu, pa su pušteni niz vodu i završili s lisicama.

Država je „navijačima“ dala policijske značke, policijsku pratnju, službena vozila…

Konkretno, Veljko Belivuk je imao tri „škode“ u vlasništvu države i pratnju, tako da su Vulinova opravdanja i izjave potpuno u suprotnosti sa onim što je država omogućila ljudima koji su sada završili iza rešetaka.

Kako se pričalo po gradu, Belivuk je služio za takozvane prljave poslove, a i ne tako davno, prilikom hapšenja urlao je uz reči: „Bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima“.

Velja Nevolja pušten na slobodu nakon saslušanja

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

6.1K Shares
6.1K Shares
Share via
Copy link