Poslastičarnice Top 10 Vesti Novi Sad

Najlepši čokoladni kolači u Novom Sadu

cokoladni-kolaci

Ako volite slatkiše, uživate u čokoladi, ne birate između voćnih i čokoladnih torti, onda vam je ocenjinjavnje čokoladnih kolača lagan zadatak. Tako sam barem mislila, dok nisam krenula u pohod na novosadske restorane i poslastičarnice. Pisali smo i o receptima za čokoladne torte, ali zaista je bilo teško naći manu čokoladnim đakonijama, a svaka od njih lepa je i ukusna na svoj način.

Neko je vodio računa više o ukrašavanju, neko o samom ukusu, a neko o originalnosti. Ovo su moji utisci sa 10 mesta na kojima sam jela čokoladni kolač.

Restoran G.IMI

Ferrero-torta-gimmi

Super ukusna Ferrero torta sa puno čokoladne kreme, čiji ukus će vas oduševiti. Vrlo sočna, vrlo čokoladna, vrlo ukusna. Nosi kombinaciju ukusa kojoj će retko ko odoleti.

Torta fantastičnog ukusa po jedinstvenom receptu. Ona je bombastična, popularna, neodoljiva čokoladna fantazija. U sastavu ove predivne torte su: nugat, lešnik, vafli, čokolada.

Mnogima omljena čokoladna poslastica od mekog čokoladnog biskvita, sa divnim čokoladnim kremama. Vrhunski ukus, bez premca.

Restoran Cubo

cokoladni-listici-restoran-cubo

Tri suprotstavljena ukusa se sukobljavaju u jednoj poslastici.

Čokoladni listići sa kremom od indijskog oraha i bele čokolade, sa sorbeom od borovnice. I sve je ukrašeno listićem nane. Gorko, kiselo i slatko daju pravu harmoniju ukusa. Ničeg previše, ničeg premalo. Veliko gastronomsko umeće.

Slatki dan

slatki-dan-cokoladni-kolac

Čokoladni kolač koji sam probala u Slatkom danu je upravo ono sto očekujem od ove poslastice. Kremast je, sav od čokolade, ne previše sladak, a opet slastan. I, što je najvažnije, savest mi je bila mirna jer je napravljen bez brašna. Ovaj kolač je takođe bez glutena.

Restoran Gentleman

cokoladni-sufle-restoran-gentleman

Čokoladni sufle koji me je iznenadio svojim kontrastima. Vrelo čokoladno punjenje i sladoled od vanile sudaraju se u eksploziji ukusa. Ovde imamo kontrast u intenzitetu ukusa, temperaturi i u koloritu.

Corso

corso-kolac

U restoranu Corso svi kolači stižu iz Home made kompanije, a ja sam probala Choco cripsy, kraljevski čokoladni kolač neodoljivog ukusa. Odlična kombinacija hrskavog i čokoladnog, mešavina bele i crne čokolade, i parče nakon kojeg će vam sigurno trebati predah. Veoma obilno i uksuno.

Kristina

kristina-kolac

Ludlab torta iz poslastičarnice Kristina nadaleko je već poznata, a ovo je prava poslastica za sve sladokusce. Čokoladna bomba sastoji se od čokoladnog fila sa višnjama, a sve to je onda opet preliveno čokoladom. Uvek sveže, kremasto, sočno i osvežavajuće, odličan odnos cene i kvaliteta.

Vremeplov

vremeplov-kolac

U kafe poslastičarnici Vremeplov kažu da morate probati čuveni kolač Mira Banjac. Pravljen je od čokoladne biskvitne korice, natopljene u likeru i soku od ceđene narandže. Mira Banjac je ukusna, sočna, ali ne previše slatka. Parče je zaista veliko, i slobodno ga možete podeliti sa nekim.

Giardino

giardino-kolac

Lava cake je pravi vulkan kolač, sa mnogo crne čokolade, pravi izbor za sve sladokusce. Iz ovog vulkana teći će samo čista čokolada, a kolač je zaista obiman i sigurno će vas oduševiti kako ukusom tako i izgledom. Uz lavu će vam poslužiti i sladoled od vanile, da se rashladite.

Jedina zamerka je što je biskvit nešto suvlji, ali u svakom slučaju Lava cake je nešto što vam toplo preporučujemo.

Panama

panama-kolac

U poslastičarnici Panama probala sam švarcvald kolač. Ovo je odlična kombinacija višanja, čokolade i belog kremastog fila od slatke pavlake. Kolač je bio svež, veoma mekan i ukusan. Jedino bih dodala možda nešto više crne čokolade, jer je većina kolača činio beli fil.

Gondola i Laterna

gondola-kolac

Odmah da se ogradim, ovo nije klasičan čokoladni kolač, ali zbog jedinstvenog izgleda, svakako je zaslužio da se nađe na mojoj listi. Dobićete ga posluženog u maloj saksiji, odgore je čokolada, a unutra je veoma sličan čiz kejku, ali ipak nešto drugačiji. Što se tiče ukusa, probala sam i lepše, ali što se tiče originalnosti, pun pogodak.

Pogledajte najbolje palačinke u gradu

 

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Oooooo…
    Veoma hrabro i subjektivno ocenjivanje.
    Mada je suštinska primedba jedino na količinu slatke pavlake u velikom broju navedenih kolača. I na beogradsku konfekciju koju za skupe novce prodaju u kafeu Corso. Taj kolač je uvek star bar 24h kada stigne u NS.
    Sugerisacu Vam da bi možda bi bilo bolje da napravite edukativni tekst o kvalitetu čokoladnih kolača. Nešto u stilu… da ne moze čokoladna torta da bude boje bele kafe :)… o količini slatke pavlake u poslastici … o veličini parčeta. .. o ceni… u protivnom, bez obzira na Vas trud ovakav tekst je tabloidan a na žalost i sugestivan onima koji ne misle svojom glavom i svojim ukusom.
    A po meni? Torta Mira Banja iz Vremeplova vredi za 10+. Uvek sveža. Savršeno izbalansirana. Visoko kvalitetna. Ručni rad. Autentična. Zatim Kristina 10+.
    A onda nekoliko praznih mesta… na žalost.
    Pozdrav.

    • Mira Banjac je vrhunska torta…zaista mi je zao sto je neko ovde sebi dao za pravo da je oceni sa 9-kom. I da dodam…slatka je …bas je slatka torta, obozavam je

  • Bilo bi zgodno kada bi uz ovaj tekst stajala mapa sa oznacenim poslasticarnicama. Hvala na informacijama a sad odo da se uverim!

  • Mislim da je nedopustivo da torta Mira Banjac dobije 9. Zna se ko pravi najkvalitetnije kolace u Novom Sadu. Vremeplovu niko nije ni do kolena. U ovoj konkurenciji torta Mira Banjac zasluzuje 11!

  • Postovana,

    sledeci put navratite u poslasticarnicu Grismel u Petra Drapsina i probate bilo koji cokoladni kolac ili tortu koje prave. Sigurno cete nakon toga promeniti i Vasu listu.

    Pozdrav

  • Narode POMAGAJTE!
    Potrebna mi je poslasticarnica gde prave najbolje ruske kape u Novom Sadu.
    Do neba zahvalna. 🙂

  • Dok puter, bademovo brasno i fini Francuski i Italijanski ukusu ne dodju do nas u kolacima bicemo preponosni na nase margarin kreacije…

661 Shares
661 Shares
Share via
Copy link