Poslastičarnice

Čokoladna torta kojoj Novosađani ne mogu da odole

Najskuplja, ali i najprodavanija čokoladna torta u Novom Sadu u poslastičarnici “Slatki dan” se pravi po receptu poznatog čuvenog francuskog poslastičara. Novosađani po ovoj torti prepoznaju poslastičarnicu “Slatki dan”, a zbog nje dolaze na Liman u Narodnog fronta.

Aleksandar Kamasi
Aleksandar Kamasi

Ova torta je specifična po tome što ne sadrži brašno, a ima intenzivni ukus najfinije prave čokolade. Torta koju pravi poslastičarnica “Slatki dan” je neobična za naše tržište, a Luftika je imala priliku da baš za svoj prvi rođendan dobije ovu specijalnu tortu. Naši gosti su uživali u najboljoj čokoladnoj torti koja, kako kažu, veseli nepca sladokusaca. „Slatki dan“ je u naš grad doneo novi ukus ukus vanile sa Madagaskara, na koji do sada nismo navikli, zatim belgijsku čokoladu i tortu bez brašna.

kolaci-slatki-dan-novisad
Foto: Milenko Stanković

Kažu da čokolada smanjuje krvni pritisak, poboljšava pritisak i sadrži gvožđe, a čokoladna torta predstavlja ukusan način popravite zdravstveno stanje. Zdrava čokoladna torta bez brašna je idelna poslastica za sve one koji žele da se zaslade, ali i da pojedu nešto zdraviju tortu slatku poput slatkog dana.

Ova poslastičarnica radi po francuskim receptima i ugleda se na francuske poslastičarnice koje važe za najbolje u svetu. Ukus Pariza i svetski nivo su doneli i u naš Novi Sad. Francuska je zemlja gde se mogu videti najbolje poslastičarnice, a njihove poslastice su uvek minimalno dekorisane, ali maksimalno kvalitetne i ukusne.

torta-luftika
privatna arhiva

Uskoro u ovoj poslastičarnici u našem gradu možete kupiti i najfinije prirodne sladolede koji su takođe napravljeni po francuskoj recepturi. U narednom periodu će i Novosađani moći da uživaju u sladoledu od čokolade u kojem se nalazi autentična belgijska čokoloda, sa 50 procenata kakaa. Svi proizvodi iz poslastičarnice “Slatki dan” su napravljeni bez biljnih masti, aditiva i veštačkih boja. Važno je napomenuti da ova porodična slatka radionica posluje još od 1989. godine.

< Pročitajte više o ovoj neobičnoj poslastičarnici >

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Poštovani,predlažem da pomenete i poslastičarnicu EDI u ulici Braće Ribnikar.Vlasnici su vrlo posvećeni poslu ,a i prave odličnu plazma tortu,fantastične krempite,prave baklave(sa orasima),tulumbe kao i sladoled.Vredi pogledati i probati!

    Srdačan pozdrav od jedne Beogradjanke

OGLAS

PARTNERI SAJTA


300 Shares
300 Shares
Share via
Copy link