Magazin Recepti

Najjednostavniji recept za čokoladne medaljone koji su praznik za sva čula

medaljoni
Foto: Printskirn/Instagram Curcuma

Treba vam brz slatkiš za proslavu ili vam dolaze gosti na ručak a nemate baš mnogo vremena za kuvanje? Čokoladne medaljone će svako prvo ufotkati pa onda probati, verujte, probali smo.

Za pripremu malenih i slasnih čokoladnih umetinina treba vrlo malo vremena a najviše ljubavi i kreative. Istopite čokoladu a onda se zaigrajte ukrašavanjem, a trud će se garantovano isplatiti.

Od sastojaka vam je potrebna čokolada, količinu birate sami, zavisno koliko vam je medaljona potrebno (od 200g čokolade ispadne baš baš puno njih) i kašika-dve putera da spreči da se čokolada zalepi za posudu ili zagori.

Način pripreme:

U čokoladu dodajte puter pa je istopite na pari ili u mikrotalasnoj. Na ravnu površinu postavite papir za pečenje, pa malom kašičicom istopljenu čokoladu vadite na papir i kružnim pokretima pravite medaljone.

Dok se čokolada nije ohladila ukrasiti medaljone po izboru, a taj izbor je bezgraničan i zavisi samo od vaše mašte.

Možete da koristite sve orašaste polodove, suvo voće, kandirano voće, čokoladne mrvice pa čak i sveže cveće.

Najvažnije kod ovih slatih zalogajčića je dobra čokolada. Može biti Menaž, za kuvanje, ali se možete igrati i raznim bojama i vstama čokolade. Što kvalitetnija čokolada, ukus medaljona će biti lepši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Curcuma (@curcuma_vracar)

Medaljone, da bi se brže stegli možete da stavite u friz.

Idealni su gost rođendana i proslava ali ne morate da čekate specijalnu priliku za pripremu, možete i sebe da obradujete!

Pita sa koprivama, brz i lak recept za specijalitet koji vraća u detinjstvo

Čitajte Luftiku na Google vestima

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link