Novi Sad

3 najbolja salona za kolorisanje i nijansiranje kose u Novom Sadu

nijansiranje-koloristi-novi-sad

Imate želju da osvežite svoju kosu pramenovima, promenite boju kose ili isprobate nešto sasvim novo i priuštite sebi pravi hair makeover? U moru frizerskih salona u Novom Sadu, nameće se pitanje koji odabrati? Sigurno se pitate i koju tehniku izvlačenja pramenova i kolorisanja kose da odaberete?

Nekad je bilo jednostavno… Znali smo samo za šatiranje, odnosno izvlačenje pramenova. Na nama je bilo samo da odlučimo želimo li potpuno ili delimično, pomoću kape ili folije?

Danas svi govore o raznim načinima nijansiranja koseombre, sombre, balajaž (balayage), bronde balajaž (bronde balayage), flambojaž (flamboyage), a u poslednje vreme pojavila se i nova metoda strendlajts (strandlights)! Deluje komplikovano, zar ne? Ne brinite, dovoljno je da pronađete vrhunskog koloristu i prepustite se čaroliji!

Za vas smo izdvojili 3 frizerska salona u Novom Sadu sa kojima nema greške!

Napomenućemo da verovatno i van ovog trojca postoje kvalitetni frizerski saloni u našem gradu, ali lista koju imate pred sobom predstavlja najbolje ocenjene prema preporukama i iskustvima zadovoljnih klijenata u Novom Sadu.

Olivera Zagorac –  Vanilla Square

Adresa: Vojvode Šupljikca 22, Novi Sad

Kolorista-Olivera-Zagorac

Ukoliko ste u potrazi za vrhunskim koloristom u Novom Sadu, profesionalca koji će vašoj kosi pružiti samo najbolje, Olivera Zagorac, frizer, kolorista i edukator zasigurno predstavlja nepogrešiv izbor! Sa radnim iskustvom dugim 28 godina, u toku svoje profesionalne karijere uradila je više od 47000 fenomenalnih kolor transformacija, te se s pravom nalazi na vrhu naše liste najboljih! U prelepom ambijentu Vanilla Square studija, bez obzira na tip kose koji imate i kakav izgled želite da postignete, ova umetnica će vam podariti kosu koju ćete naprosto obožavati! Njeni brojni zadovoljni klijenti ističu Oliverinu veliku stručnost, kreativnost, posvećenost i ljubaznost.

Kada je reč o kolorizaciji kose, Olivera posebno ističe usluge:

  • balajaž (balayage)
  • ombre
  • bronde balajaž (bronde balayage)
  • pramenovi
  • sombre,
  • flambojaž (flamboyage)
  • strendlajts (strendlights)
  • kolor transformacije

Za odlične rezultate, u svom radu koristi isključivo vrhunske profesionalne premijum preparate Itely Hairfashion Milano.

Negovana kosa je oduvek bila simbol lepote, te Olivera uvek preporučuje tretman profesionalne hidratacije kose koji izvodi jednom mesečno za optimalni nivo nege.

Vešte ruke Olivere Zagorac svako šišanje, izvlačenje pramenova, nijansiranje i kombinovanja boja  pretvara u magiju i baš je zato zovu “čarobnica iz Oza“!

Svoje profesionalno iskustvo deli sa kolegama na svojim kolor edukacijama, po principu 1 na 1 gde frizer bira tehniku koju želi da nauči – formule, mešanje boja, kao i grupne edukacije sa 5 frizera. Zanimljivo je da Olivera često traži modele za svoje edukacije gde klijenti potpuno besplatno dobijaju  novu frizuru.

O tome koliko je ova umetnica inovativna govori činjenica da je osmislila i svoje tehnike, a jednu od njih je nazvala belajaž (bellayage).

Zakažite svoju kolor transformaciju putem

Telefona: 063 721 9824 ili Instagrama

https://instagram.com/olivera__zagorac

Modni frizer Papak

Adresa: Zmaj Ognjena Vuka 20, Novi Sad

Frizerski salon u Novom Sadu sa tradicijom dugom 20 godina, koji, kada je reč o profesionalnosti  svakako zaslužuje svaku preporuku. O visokom kvalitetu rada i velikoj potražnji za njihovim uslugama, dovoljno govori činjenica da se na termin čeka i po više meseci.

Ukoliko želite drastičnu promenu kolora, u frizerskom salonu Papak kao prvi i osnovni korak predlažu konsultacije kako bi pogledali kosu i procenili šta je i za koliko dolazaka moguće postići. Uvek spremni da saslušaju i poštuju vaše želje, konsultacije ne zakazuju, pa vam tim ovog salona stoji na raspolaganju tokom radnog vremena. Pored izvlačenja pramenova i farbanja, ovaj salon nudi širok spektar usluga, počev od šišanja do tretmana nege i svečanih frizura, a u radu koriste Revlonove proizvode.

Telefoni: 063 839 2343 i 021 633 2845

Hair Studio Queens – Vesna Mihajlović

Adresa: Železnička 44, Novi Sad

Kada je profesionalno nijansiranje kose u pitanju, Queens je frizerski salon koji pruža kvalitetne usluge čak i za velike i zahtevnije kolore, a mogu se pohvaliti i izuzetnim rezultatima kolorisanja plave kose, sa postizanjem ujednačene boje od korena do vrhova, uz negovan i lep izgled. U radu koriste visokokvalitetne Schwarzkopf proizvode za negu kose.

Telefon: 065 222 8 666

A sad malo o nekim novim tehnikama izvlačenja pramenova i kolorisanja kose…

Ombre – pramenovi na vrhovima kose

Primenom ombre tehnike kosa dobija izgled suptilnog, ali ipak jasno vidljivog prelaza od tamnije boje pri korenu do svetlije na krajevima, sa plavim ombre pramenovima. Jedna je od najzahvalnijih frizura koja izgleda prirodno, a lako se održava. Pramenovi se izvlače od polovine kose, ili na njenim vrhovima, dok osnovna boja ostaje netaknuta.

Balajaž (Balayage) – slikanje slobodnom rukom

Ovaj trend podrazumeva nijansiranje kose bez jasno određenog mesta pramenovima, što podseća na slikarsku tehniku slikanja slobodnim i širokim potezima. Balajaž pruža potpuno prirodan ,osunčani izgled, bez jakog kontrasta. Osnovna razlika u odnosu na ombre je u tome što su neki vrhovi ostavljeni tamni radi što prirodnijeg izgleda.

Flambojaž (Flamboyage) – kombinacija ombre i balajaž tehnike

Ova tehnika izvodi se pomoću lepljive prozirne folije za pramenove kako bi se precizno odvojila kosa koja će se nijansirati i bolje pratio razvoj boje. Trake se postavljaju od određene dužine kose, tako da mogu biti izvučeni više ili niže prema korenu.

Flambojaž pruža širok spektar nijansiranja, poput pramenova boje meda, cimeta, zlatnih pramenova na tamnoj, tamnocrvenih na crvenoj kosi ili nezaobilaznih svetlosmeđih flambojaž pramenova za postizanje sasvim prirodnog izgleda, a fantastični ružičasti pramenovi će jednoličnoj smeđoj kosi dati sasvim nov, mladalački izgled. Za one smelije, koji žele da se razlikuju od drugih, tu su flambojaž pramenovi na krajevima kose u više jarkih boja.

Sombre – sunce u kosi

Ova tehnika nijansiranja kose zapravo predstavlja novu, suptilniju verziju, već pomalo prevaziđene ombre metode. Sombre pramenovi kosi pružaju promenu koja nije drastična, uz nov, svež i razigran izgled kose. Za sombre je ključno korišćenje različitih tonova za postizanje prirodnog prelaza od tamnijeg korena ka svetlijim krajevima.

Bronde – savršen spoj plavih i smeđih nijansi

Bronde, naziv nastao spajanjem dve reči: smeđa i plava (brown and blonde) – inovativan trend nijansiranja, ali nikako klasičnog!Bronde pramenovi se rade u više različitih nijansi smeđe i plave, poput čokoladne, medene, beige, perlaste, pepeljaste… Kombinacijom toplih, hladnih i kontrastnih  nijansi, postiže se izrazita bujnost i duboka dimenzija kose.

Strendlajts (Strandlights) – najnovija tehnika nijansiranja kose

Strendlajts ili “poljubac sunca“ ukoliko se pravilno primeni garantuje savršenstvo osunčanog izgleda, bez horizontalne linije pri rastu kose.Ključno u izvođenju ove tehnike je da se uzimaju pramenovi minimalne debljine, te je prelaz pri rastu kose gotovo nevidljiv, što je sjajno za održavanje kose! Glavni efekat ove tehnike je što dodaje volumen, a može se primenjivati na svakoj boji kose.

Trajna laserska epilacija Novi Sad – 7 najboljih preporuka

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
204 Shares
204 Shares
Share via
Copy link