Magazin

Treća žrtva i još pogubnih saveta Miroljuba Petrovića

Nakon pisanja Blica o iskustvima porodica preminulih mladića Slavča Petrova i Marijana Batovca, po koje su saveti Miroljuba Petrovića bili pogubni, redakciji tog dnevnog lista javila se i navodna treća žrtva Petrovićevog šarlatanskog pristupa medicini.

Zagu Krstić iz Beograda, kojoj je konstatovan tumor na jetri, bratanica Tanja Kremić i njen brat odveli su u bolnicu pre nekoliko dana, nakon što joj se zdravstveno stanje pogoršalo dok se pridžavala Miroljubove “terapije”.

– Moja tetka je saznala da ima tumor na jetri pre dva meseca, u decembru. Do tada nije imala simptome, međutim, tada joj je rečeno da je rak već metastazirao na kosti – kaže za Tanja Kremić, bratanica žrtve.

“Program ozdravljenja”

Njena tetka je pred Božić izašla iz bolnice i tada su Tanja i njen brat razmišljali koji potez u tako teškom stanju je najbolje povući. Za savet se odlučuju da pitaju Miroljuba Petrovića.

– Brat je prethodnih godinu dana slušao Miroljuba Petrovića i hteli smo da vidimo šta Miroljub ima da nam kaže. Javili smo se putem mejla na njegov CPS centar i priložili mu tetkine rezultate. On nam je na to odgovorio da su lekari debili i preporučio da kupimo njegove tinkture i dovedemo tetku u njegov Institut – dodaje Tanja.

miroljub petrovic saveti

“Lekari su debili. Prenesi joj sledeći program ozdravljenja”, piše u Miroljubovom odgovoru, ispod čega sledi potpuno ista poruka koju je poslao i sestri mladića sa tumorom na mozgu Slavča Petrova kada su se obratili za pomoć, kao i u poruci Marijanu Batovcu, koji je izgubio bitku sa rakom pankresa.

U poruci koju je Tanja dostavila vidi se da joj Miroljub preporučuje da naruče njihov paket sirove hrane za jednu ili više sedmica, ostavljajući link svog Instituta (ipmproizvodi.com). “Ukoliko nemate finansijskih mogućnosti za sve tinkture, uzmite Creva 1, Jetra-žuč, čaj za detoksikaciju Imuno plus”, napisao je Miroljub.

Podsetimo, cena jedne tinkture je oko 700-800 dinara.

“Lekari će da vas ubiju”

“Kod lekara vam ne preporučujem da idete jer će vas isprepadati i navući na štetne lekove i terapije. Ako baš hoćete da radite analize, otiđite u privatnu laboratoriju koja ne zna istoriju vaše bolesti. Dovoljno je da uradite analizu krvi jednom mesečno”, stoji između ostalog u Petrovićevom odgovoru.

Tanja Kremić i njen brat odlučuju se da poslušaju Miroljuba Petrovića i naručuju od njega tinkture koje im je preporučio i započinju program.

– Sve osim prve poruke nastavilo je da se odvija telefonskim putem. Trebalo je da tetka ide kod hirurga, na šta mi je on rekao da nikako ne ide kod lekara jer će oni da je ubiju. Kada sam mu naglasila da su metastaze na kostima, rekao mi je da papir na kom to piše bacim u đubre, jer nam on garantuje da će tetka ozdraviti. Direktno smo se sa njim čuli telefonski oko svega, kao i za kupovanje tinktura i čajeva – kaže Tanja.

Njena tetka Zaga, dodaje ona, nije čula za Miroljuba Petrovića i u početku je bila skeptična. Međutim, dodaje Tanja, kako je on insistirao, ona je zadobila poverenje kada je rekao da on garantuje da će ona 100% ozdraviti.

Epilog

Nakon tri nedelje, koliko je žena sa tumorom na jetri provela isključivo na sokovima, čajevima i biljnim preparatima (tinkturama) naručenih po datim upustvima Miroljuba Petrovića, njeno zdravsteno stanje počinje da se pogoršava.

– Tetka je počela da odbija hranu, nije mogla ni vodu da pije. Počela je da povraća krv i da ima crnu stolicu. Kontaktirali smo sa Miroljubom, koji nam je tada rekao: “Pa šta čekate, vodite je u Hitnu pomoć”, iako nam je pre toga rekao da nikako ne idemo kod lekara – dodaje Tanja.

Zagina bratanica i njen brat tetku su odmah, pre nekoliko dana kada se to dogodilo, odveli u bolnicu .

– Kada smo radili tumor marker na početku, u decembru, prvi rezultat je pokazivao 1.000, a pre neki dan kad smo radili pokazivao je 5.000. Mnogo gori nego na početku – kaže ona i zaključuje: “Volela bih da vam se nijedna osoba više ne javi povodom ovoga. Koliko još života treba da ugrozi da bi se reagovalo?”.

Tužilaštvo škrto na rečima

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu je – nakon što im je Više tužilaštvo u tom gradu prosledilo predmet – nastavilo istragu Petrovićevih eventualnih krivičnih dela. Ipak, o učinku do sada sprovedenih predistražnih radnji javnosti govore vrlo malo.

U poslednjem odgovoru na pitanja “Blica” o statusu istrage, u tužilaštvu su šturo rekli da su policijskoj upravi u Leskovcu podneli zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi dodatnih provera. Isti odgovor, međutim, dali su nam i nedelju dana ranije.

Novosađani na Internetu traže pomoć od vidovnjaka i nadrilekara

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
18 Shares
Share via
Copy link