Magazin Srbija

Moj brat je imao tumor, a Miroljub Petrović ga je lečio ceđenim sokovima u centru gde je dan 120€

miroljub
Printscreen

Biljana Jovanović (35), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara 2019. godine, nakon što je bio na „tretmanu“ kod Miroljuba Petrovića slučaj je prijavila policiji i tužilaštvu, a tri godine kasnije protiv „doktora“ je podignuta optužnica.

Njemu se sada u Leskovcu sudi za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Nakon smrti brata sestra preminulog Slavče Petrova, Biljana, odlučila je da sve što ima javno kaže o Miroljubu Petrović.

Podsećanja radi, krajem januara 2019. godine zajedno sa Miroljubom Petrovićem gostovala je na jednoj televiziji.

U emisiji je rekla da im je Petrović savetovao da ni slučajno ne idu kod lekara, kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Biljana je pred kamerama rekla da je bezgranično verovala Petrovićevim preporukama, kao i da je posle uspostavljene dijagnoze njenom bratu odmah uputila mejl, na koji joj je Petrović odmah odgvorio i preporučio 30 dana da brat pije ceđene sokove i uzima tinkturu.

Iako je Biljana u emisiji rekla da ne krivi direktno Petrovića za smrt svog brata, činjenica je da se on, lažno se predstavljajući, ozbiljnu bolest njenog brata lečio „sokovima, šetnjom i molitvama“, savetima preko mejla, ali i u njegovom centru, gde im je dan naplaćivao 120 evra.

Sestra nesrećnog mladića sada kaže da, kada bi sve ponovo prošla, sigurno bi se obratila lekarima za pomoć mnogo pre nego što mu stanje pogoršalo.

– Doktori su nas na početku isprepadali. Bio je to šok za celu porodicu. Mnogo teško smo primili vest da brat ima tumor. Lekari su mu dali terapiju protiv epileptičnih napada, ali za lečenje tumora ne. Rekli su da mora da se prati, da je verovatno u pitanju benigni. Odmah sam poslala mejl Petroviću i on mi je odgovorio – kaže Biljana, koja je u emisiji ponovila da su Petroviću platili tinkture, kao i boravak njenog brata u njegovom centru.

Prema njenim rečima, od Petrovićeve terapije njenom bratu nije bilo gore, čak se dobro i osećao. Ali, samo u početku.

– Petrović je propisao terapijski program u trajanju od 30 dana, da brat pije ceđene sokove, masiranje, molitve, šetnje i mi smo sve to radili. Međutim, epileptički napadi su bivali sve češći – priča Biljana.

Miroljub Petrović, uprkos tvrdnjama sestre preminulog da je on proveo nekoliko dana u njegovom centru po ceni od 120 evra na dan, tvrdi da ga nije ni video, da lečenje ne naplaćuje, kao i da nije porodici rekao da može da ga izleči.

– Nisam! Nisam rekao da mogu ikoga da izlečim. Nisu razumeli moju poruku, a to je da ljudima samo mogu da dam savet šta da rade. Sve bolesti nastaju zbog nezdravog načina života. Nikada nisam video Biljaninog brata niti ga čuo telefonom. Nije istina da naplaćujem lečenje. Ljudi dolaze da primene program ili im ga šaljem na mejl. Razume se da je Biljana očekivala da pomognem. Dao sam sve od sebe – naveo je kontorverzni Miroljub Petrović.

Za krivično delo “nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo” Miroljubu Petroviću preti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine. Te odredbe Krivičnog zakona zabranjuju da se osobe bez odgovarajuće stručne spreme bave lečenjem i spravljanjem ili izdavanjem lekova

Izvor: Telegraf

Sada kada je izazvao tragediju, da li je Miroljub Petrović i dalje smešan?!

OGLAS

Share via
Copy link