Magazin

Bruka i sramota: Miroljub Petrović vređa decu sa posebnim potrebama (VIDEO)

miroljub petrovic
Foto: Printscreen

Antivakser i nadrilekar Miroljub Petrović je u jednoj emisiji objavljenoj na jednoj društvenoj mreži na najsramniji način uvredio mališane sa posebnim potrebama i isprozivao decu ni krivu ni dužnu.

Naime, on je priču o Crnogorcima začinio gnusnom uvredom gde je mimikom vređao decu sa posebnim potrebama nazivajući ih “retardiranima”.

– Mi smo Crnogorci, mi smo Crnogorci, mi nismi Srbi. To je kao kad dođeš u Dom za retardiranu decu, pa ti aplaudiraju oni retardirani bravo majstore. Bravo! – ruga se na snimku Petrović, piše Telegraf.

Miroljub Petrović je poznat javnosti po brojnim sramnim stavovima o “svemu i svačemu”, ali i čestim uvredama na račun pojedinacali, problem nije samo u mišljenju i stavu, već što je svaka njegova reakcija uvredljivog karaktera, bilo da se radi o deci, ženama, ženama bez dece, bilo kome i bilo čemu.

Podsetimo, protiv Miroljuba Petrovića, jednog od najpoznatijih antivaksera, pre dve godine podignut optužni predlog.

To je učinilo Osnovno tužilaštvo u Leskovcu,gde se on tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako “lečio” više ljudi, od kojih su neki kasnije umrli.

Tako je u leskovački sud 29. jula stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva, navedeno je tada je on podnet protiv P. M. iz Petrovca.

– Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada – saopštili su tada iz Tužilaštva.

Inače, još 2019. godine je tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo istragu protiv njega nakon što ga je Biljana Jovanović javno označila kao odgovornog za smrt njenog brata Slavča Petrova (31). Nakon smrti brata Biljana ga je prijavila policiji, a saslušana je i u tužilaštvu.

Podsećanja radi krajem januara 2019. godine zajedno sa Miroljubom Petrovićem gostovala je na jednoj televiziji.

U emisiji je tada rekla da im je Petrović savetovao da ni slučajno ne idu kod lekara, kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Inače, za konkretno krivično delo preti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine. Te odredbe Krivičnog zakona zabranjuju da se osobe bez odgovarajuće stručne spreme bave lečenjem i spravljanjem ili izdavanjem lekova.

Okoreli antivasker

Prošle nedelje, nakon smrti četiri bebe od velikog kašlja u Beogradu, portal Telegraf.rs kontaktirao je Miroljuba Petrovića kako bi ga pitao da li se oseća odgovornim zbog tragedije, jer je u javnosti poznat kao radikalni antivakser, koji ne samo da se protivi vakcinaciji već i mnogim drugim spasonosnim metodama u medicini.

Međutim, on nije hteo da govori za pomenuti medij.

Pored slabog obuhvata vakcinacijom protiv velikog kašlja, tu su i male boginje, problem koji nam preti svaki put kada roditelji zbog raznih antivaksera i šarlatana izbegavaju vakcinaciju MMR vakcinom.

Institut za javno zdravlje “Batut” i Ministarstvo zdravlja izdali su danas da je na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak” potvrđen slučaj malih boginja kod osobe uzrasta 15 godina života iz Beograda, koja nije vakcinisana i koja je hospitalizovana zbog zapaljenja pluća na Klinici za infektivne i tropske bolesti “Prof. dr Kosta Todorović”.

Moj brat je imao tumor, a Miroljub Petrović ga je lečio ceđenim sokovima u centru gde je dan 120€

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link