Magazin

Duh Miroljuba Petrovića ušao u Vučića, ne pominjite vladavinu prava, ovo je Alekovo carstvo

vucic i miroljub
Printscreen / Collage

Predsednik Srbije sve češće ima gestikulacije i izjave koje nagone na pomisao kako je duh Miroljuba Petrovića konačno ušao u njegovo izvršno telo i da se država Srbija približava svom konačnom rešenju. To nije obnova Dušanovog carstva, već malo drugačijeg, partijskog, Alekovog carstva kojim će carovati srpska verzija Aleksandra Velikog.

Čuveni broj 555-333 postao je ‘vruća linija’ za pristup čuvaru države, čoveku koji je spletom neobjašnjivih okolnosti postao najmoćnija politička figura u Srbiji. Odlično je predsednik prekopirao Miroljubov način komunikacije sa novinarima i njegov pogled na neke trivijalne propise koji se tiču suvišnih ljudskih prava.

Da nam je “pukla crna pogibja” bilo je jasno još kada je lično predsednik zaštitio fantome iz Savamale, koji su najopuštenije srušili deo grada ili kada je bratu tadašnjeg premijera uplaćivano zdravstveno i socijalno iz firme otvorene preko ukradene lične karte. Dobro, možda je tako počelo, ali nam je svima bilo jasno da je “bolji pun kamion Nemaca” od jednog predsednika čija je inauguracija prošla na jedan više nego skandalozan i nasilan način pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije Velje Nevolje.

Nije predsednik odlučio da nas još uvek po nekom svom redu i pravdi tera “pod mač”, ali uverili smo se da je disciplina snažnih momaka koji “bacaju kamena s’ ramena” uveliko istrenirana i čeka novi znak.

Dakle, zovem 555-333 i prijavljujem da neki satanisti u Srbiji traže poštovanje Ustava, zakona, ljudskih prava, rešavanje političkih ubistava, istinu o Jovanjici, vezama političara i kriminalaca, ali i o Krušiku, padu helikoptera…

Zvoni, zvoni i niko se ne javlja. Ponavljam postupak, dok polako jedna po jedna misao bledi i nestaje u sivilu, sve do trenutka kada zaboravljam zašto sam uopšte zvao ili uzeo telefon u ruke. Palim televizor i ponovo srećan kao derište verujem samo jednom čoveku, našem političkom mesiji i ocu nacije koga volim više od rođenog oca – jedna je Srbija kurvi je mnogo.

I znam ja da je predsednikovo srce veliko kao projekat Jadar, da za sve nas u njegovoj levoj i desnoj pretkomori ima mesta, ali ovi zli naprednjaci oko njega nam svima sreću kvare.

Možda predsednik treba po prvi put u novijoj istoriji da osnuje svoju stranku, gde bi on sam organizovao novu i još napredniju vlast u koaliciji sa Vulinima, a da onog trenutka kada, po božijoj volji, ponovo bude izabran, zakletvu položi nad Miroljubovim jevanđeljem i savremenim prevodima Biblije. Ovu prethodnu zakletvu nad Miroslavljevim ćemo mu pripisati pod onaj odeljak – oprostite mi moju ružnu prošlost.

Neosporna je činjenica da je original uvek mnogo bolji od kopije, te je Miroljub sa svojim vrhunskim ‘stand up’ programom, za razliku od predsednika, bar u stanju da nasmeje ovaj narod. Naročito se isticao u emisiji „Balkan info“ gde je zajedno sa Tešom Tešanovićem činio najubojitiji internet tandem u modernoj srpskoj istoriji.

Glavni operativac obnove Alekovog carstva je drugi Aleksandar, jedini koji ima pravo na to sveto ime i koji ima tu čast i privilegiju da mu prva dva slova prezimena počinju sa VU. Čak se ovaj specijalac pronalazi i u internom pozdravu ovog malog carstva – AVe. Čeka se samo njegova naredba – HAPSI!!!

Ako je Miroljub u svojim ‘propovedima’ u pravu, da je svaka vlast od boga, onda se možemo samo pomoliti i reći „bože oprosti, kakvim smo se mi kamenjem na tebe gađali!?“

Predsedniče, pukovnik Vulin treba na posmatranje. Hitno!

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

97 Shares
Share via
Copy link