Magazin Novi Sad

Novosađanke pokreću humanitarnu akciju za pomoć porodici Krstić sa osmoro dece

porodica-krstic-pomoc
Privatna arhiva porodice Krstić

Fejsbuk grupa Novosađanke, poznata i po svom humanitarnom radu, kreće sa najvećom akcijom do sada: prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici Krstić, koja je ostala bez svog doma. Apeluju na sve koji žele i mogu da pomognu da se uključe makar i najmanjom donacijom, jer je pomoć potrebna kao nikada do sada.

Porodici Krstić izgubila je svoj dom u katastrofalnom požaru pre pet godina. Primorani da se sklone sa ulice, sele se u Lok, u zemljanu kuću staru 100 godina koju plaćaju 12.000 dinara mesečno (otplaćuju na kredit).

Uz neprestane, ali bezuspešne pokušaje da obnove kuću, Krstići svakog dana po malo ostaju bez krova nad glavom, piše Moj Novi Sad.

Pomoć su potražili na više adresa, pa i od raznih državnih institucija, ali sve se završilo samo na praznim obećanjima.

– Oni su divni, vredni i radni ljudi, koji imaju osmoro zlatne dece. Lavovski se bore za svoju dečicu, radeći razne teške fizičke poslove. Ostala je još samo jedna soba u kojoj su svi smešteni (njih devetoro), ali ni ona neće izdržati još dugo. Molim vas is sveg srca da pomognemo ovoj porodici da se deca više ne smrzavaju i da dobiju normalne uslove za život… Svi po malo i verujem da cemo uspeti zajedničkim snagama kao i do sada u svim započetim akcijama – objašnjava Marina Antonijević, koja je pokrenula ovu akciju zajedno sa adminkom grupe Lanom Francer.

porodica-krstic-pomoc-2
Privatna arhiva porodice Krstić

Marina, Novosađanima već poznata kao velika humanitarka koja se bavi isključivo proverenim akcijama, od porodice Krstić je dobila saglasnost za prikupljanje novčanih sredstava u njihovo ime. Račun za uplatu: 115-0038163577650-12, Marina Antonijević, Novi Sad.

–  Molim vas u njihovo ime, u ime ove dečice koja zaista imaju samo jednu želju, a to je da više nemaju strah! Strahuju svakog dana i svakog sata da ce se krov srušiti i pasti dok su oni u kući… Nekada su imali divan skromni dom koji je nestao preko noći u požaru… Krstićima niko nije pružio ruku podrške od tada i mi smo im poslenja nada. Ako se zajedno udružimo sa minimalnom uplatom, možemo pomoći ovoj divnoj i dragoj deci da imaju sigurnih 50 kvadrata novog doma. Nijedna uplata nije mala, jer verujem da zajedno možemo sve – naglašava Marina.

U nedelju, 4. februara, od 16 do 20 časova, na Ribljoj pijaci održaće se Humanitarni bazar za porodicu Krstić, u organizaciji grupe Novosađanke. Prodavaće se džemovi, kolači, peciva, igračke, nakit, zimnica… Profesionalni kuvar pripremaće u dva kotlića pasulj i paprikaš, a muziku će puštati DJ.

Marko kreće humanitarni uspon na Kilimandžaro za pomoć u lečenju 3 dame iz rodnog Vranja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link