Magazin

Zvezda osvojila ABA ligu pred punim tribinama i pobedila “najsmešniji virus”

zvezda hala slika
Printscreen

Crvena Zvezda osvojila je sinoć ABA ligu, a meč je odigran pred punom halom Pionir.

Ovakva vest ne bi bila previše važna da nam već godinu dana sa svih medija ne atakuju na mozak sa merama protiv koronavirusa.

Zvezda osvojila titulu, pandemija je završena u svetu. Nije rekao Kon, nije Gejts niti SZO, već crveno-beli navijači.

Pre nekoliko dana odigrano je finale kupa Srbije u fudbalu, na otvorenom dabome, a trener Partizana Aleksandar Stanojević zapretio je pre meča da će njegov tim napustiti teren ukoliko primeti veći broj navijača od propisanih 80 gledalaca.

Izgleda da su košarkaši i ljubitelji košarke kojima je u srcu FMP, pardon, Crvena Zvezda Nebojše Čovića stekli imunitet krda i da u zatvorenoj i krcatoj “hali Aleksandar Nikolić” koronavirus nije imao nikakve šanse pored podrške domaćoj ekipi.

Ovo nije prvi put da košarkaški klub Crvena Zvezda krši propisane mere koje zabranjuju okupljanje više od 5 ljudi u zatvorenom prostoru.

Ako sam dobro razumeo, na fudbalskom stadionu, sa četiri ogromne tribine, sa oko 50.000 sedećih mesta, mogućnost zaražavanja je umnogome veća nego u košarkaškoj dvorani u kojoj ni ventilacioni sistem decenijama ne radi kako treba.

Crvena Zvezda je privatni klub Nebojše Čovića, Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja. Možda papiri ne dokazuju takvu tvrdnju, ali ukoliko govorimo o presudnom uticaju u srpskom sportu, a i društvu uopšte, onda nema mnogo rasprave.

Svi drugi sportski klubovi moraju da poštuju mere koje za Zvezdu jednostavno ne važe. Koncerti, svadbe, čak i sahrane su zabranjivane sa masovnim okupljanjem, ali titula regionalnog šampiona važnija je od svih sagrađenih kovid bolnica, svih preminulih lekara i medicinskih sestara, kao i od svih nas koji smo prihvatili reč solidarnost kako bi se opšta histerija i panika svela na minimum u ove dve lude godine.

Mediji prenose “fantastičnu bakljadu” navijača ispred hale, igrači su oduševljeni, naročito Amerikanci od kojih su neki naturalizovani Srbi, ako vas neko pita.

Od najsmešnijeg virusa, do nedovoljno grobnih mesta, do titule Crvene Zvezde. Tako je to bilo draga deco, pričaćemo budućim generacijama kada nas budu pitali kako je bilo za vreme korone.

Koš u poslednjoj sekundi prvog plejmejkera Srbije koji je označio konačnu pobedu nad koronavirusom. Sva čuda su moguća ako vam je crveno-bela boja u srcu.

Crvena Zvezda u Evroligi igra pred kovid elitom, sirotinja stop!

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

96 Shares
Share via
Copy link