Magazin

Kapetan Dragan rekao pa porekao da mu je Danilo Vučić dao 30.000 $

kapetan-dragan-lobanja
Foto:24sata

Osnivač Fondacije “Kapetan Dragan” i osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković nedavno je javno, gostujući u emisji BalkanInfo, izjavio da je od Danila Vučića i navijača Crvene Zvezde dobio 30.000 evra. U vreći para. Samo nekoliko dana kasnije, sazvao je konferenciju na kojoj je negirao sopstvenu izjavu.

On je, kako prenosi Beta, rekao da je sin predsednika Srbije Danilo Vučić jedini član te porodice koga je „ikada igde“ upoznao i to na dočeku posle izlaska iz hrvatskog zatvora.

On je kako je objasnio bio deo delegacije koja ga je sačekala po izlasku iz zatvora.

– U ime nekoliko hiljada Srba, dobrim delom navijača Crvene zvezde, hteli su da naprave veliki doček kakav dolikuje njihovom heroju jer ja sam za mnoge Srbe ipak heroj a mogu biti ratni zločinac samo za srbomrsce i izdajnike – kazao je Vasiljković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je zatim prokomentarisao vest koja je objavljena na osnovu njegove izjave da je od sina predsednika Aleksandra Vučića i navijača Zvezde dobio veliku sumu novca rekao: – To je toliko tipično za izdajnike.

Vasiljković je međutim sasvim drugačije taj doček opisao u emisiji BalkanInfo, o čemu postoji i video zapis:

– Okupili su se čak i neki Srbi koje ja ne poznajem uopšte, skupili su vreću para, i to ozbiljnu vreću para. Nekih 30-ak hiljada dolara i dali mi. Rekli su “Ovo ti je, kapetane, da imaš da kupiš novo odelo”. Razumete, ja imam 100 evra u džepu koje mi je advokatica spremila, da imam nešto, da ne budem baš bez para. Bio sam bez ikakvih dokumenata, bez ičega. I čeka me grupa ljudi na granici, koja me prepoznaje, dali su mi tu vreću para, dali su mi ključeve automobila, dali mi ključeve od stana od 45 kvadrata. Stvarno me to dirnulo, nisam to očekivao. Hvala im – rekao je Vasiljković.

A onda je otkrio i od koga je dobio džak para.

– To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Tu su učestvovali sin predsednika Srbije, Zvezdini navijači… To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite stvarno rodoljuba. Hvala im puno za to. Realno, za projekte koje ja radim nisu to neke velike pare. Ja sam podelio nekih 28 miliona dolara tokom postojanja fonda “Kapetan Dragan”, 14.000 stipendija do punoletstva po 100 dolara, pa izračunajte koliko to ide. Sve ovo što sam ja nabrojao da sam dobio je relativno – rekao je Dragan Vasiljković.

Da podsetimo, Kapetan Dragan je osuđeni ratni zločinac, u Hrvatskoj je odslužio 13,5 godina zatvora zbog presude o ratnom zločinu u Kninu i Glini tokom sukoba 1990-ih. Sada sprovodi peticiju kako bi se od predsednika Srbije tražilo pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića i bivšeg pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Kapetan Dragan ispričao kako je dobio 30.000 dolara od Danila Vučića i navijača

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

231 Shares
231 Shares
Share via
Copy link