Magazin Vesti

Vučić primio kinesku vakcinu u Rudnoj Glavi, sad kad narod navali biće nestašica

Vucic-prima-vakcinu
Foto: Screenshot/Instagram/Buducnostsrbijeav/Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas prvu dozu Sinofarm vakcine protiv koronavirusa u Rudnoj Glavi.

Vučić je vakcinu primio u Zdravstvenoj stanici Rudna glava Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

“Srećan sam što sam se vakcinisano. Nisam ništa osetio. Sve je brzo prošlo. Zahvalan sam divnim ljudima iz Rudne Glave”, rekao je Vučić nakon vakcinacije za portal Nova.

vucic-vakcina
Foto: N1

Predsednik Srbije boravi u Rudnoj glavi gde razgovara sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave Borskog okruga i preduzetnicima iz Rudne Glave.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekan je aplauzom ispred mesne ambulante Rudnoj Glavi gde je i vakcinisan. Obećao im je da će otvoriti fabriku tu i dovesti strance. On je uoči svoje vakcinacije ispred mesne ambulante prokomentarisao: “Spremili ste se da mi se nešto desi”.

Videom sa vakcinacije predsednik se pohvalio i na Instagramu.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ispred mesne ambulante u Rudnoj Glavi danas je nezapamćena gužva. Pacijenti zainteresovani za vakcinaciju su formirali veliku kolonu ispred samog ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu, a i okolni prostor je prebukiran novinarskim ekipama i meštanima. Jedni su došli, kako kažu, zbog toga što su ohrabreni da se vakcinišu, dok su drugi tu kako bi ispratili trenutak kad će šef srpske države konačno učiniti ono što je više puta obećavao, piše Nova.

“Do sada je ovde vakcinisano 160 ljudi, a selo ima oko 2000 stanovnika. Međutim, samo od jutros smo vakcinisali 55 osoba, a do kraja dana planiramo da vakcinišemo oko 150 pacijenata. Nadamo se da će uskoro sve krenuti na bolje. Okolna sela su veoma slabo naseljena i ovo je pretežno brdsko područje, stoga mnogi ljudi ne dolaze da se vakcinišu, iako to žele”, kazala nam je seoska medicinska sestra.

Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se vakcinisati u Rudnoj Glavi učinila je da najveća opština na teritoriji opštine Majdanpek danas ostane centar svih zbivanja u Srbiji.

“Napravite razmak, molim vas. Svi ćete doći na red”, u nekoliko navrata se lokalna medicinska sestra obraćala okupljenima ispred ambulante, uz poruku da bi svi mogli biti kažnjeni zbog nepoštovanja obavezno propisane distance.

Stevanović: Vakcina da bude obavezna za medicinare

OGLAS

PARTNERI SAJTA


96 Shares
Share via
Copy link