Magazin

Album sa samolepljivim sličicama javnih ličnosti koje su uz Vučića: Dr Grujičić, Laza Ristovski, Suzi Mančić…

vučić
Printscreen

Aleksandar Vučić dobio je predizborni vetar u leđa susretom sa Novakom Đokovićem koji mu se javno zahvalio za pomoć i podršku tokom nedavnog zatočeništva u australijskom pritvoru.

Iako Đoković nije na listi SNS-a, javne pohvale jedne od najpopularnijih ličnosti u Srbiji mogu predstavljati vrlo značajnu i dodatnu prednost aktuelnom režimu u nameri da na aprilskim izborima zadrži sve poluge vlasti u državi.

Ako Novak, još uvek, nije i zvanično deo pobedničkog tima čiji je kapiten, selektor i vođa navijača Aleksandar Vučić, neki drugi istaknuti pojedinci pronašli su svoje mesto u odabranom naprednjačkom društvu.

Domaći mediji bliski vlasti prenose da su u ekipi čuvena doktorka Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marko Kešelj, džudista Nemanja Majdov, paraolimpijka Borislava Perić Ranković, a od pre nekoliko dana partijsku knjižicu potpisala je i Suzana Mančić. Na stranačkoj listi će se naći i profesor Stojan Radenović, jedan od naših najcitiranijih matematičara, kao i Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Vučić: Strašno kako su napali Novaka jer me je video

Predsednik Srbije govorio je kakva je hrabrost zapravo potrebna da u ovom trenutku podržite njega i njegovu stranku.

– Što se tiče lista, koliko vidim i u razgovorima sa ljudima iz stranke, ja se bavim važnim državnim pitanjima i nemam toliko vremena da brinem partijske brige. Ali kada imate na listi jednog Stojana Radenovića, najboljeg matematičara i najcitiranijeg, možete reći samo da ste ponosni što ste takvog čoveka privukli. Tog čoveka ne možete da kupite, on je prihvatio da pomogne. Ljudi koji pristanu da pruže podršku i rade sa nama pokazuju jednu ogromnu hrabrost. Videli ste kako su napali Novaka Đokovića, sada je on kriv zato što me je video. To su strašne stvari – kazao je Aleksandar Vučić.

On je ocenio da to predstavlja političku nemoć, pošto opozicija nema šta da ponudi Srbiji.

– Vidite Jelenu Begović, žena intelektualac, jaka i stabilna, ja nikada ne bih rekao da hoće da bude sa nama. Ona je vrhunski naučnik i genije, i ja sam im beskrajno zahvalan – rekao je predsednik Srbije.

Nije propustio priliku da u svom izlaganju iskoristi izjave Gorana Markovića i Vladete Jankovića, kandidata za gradonačelnika Beograda ispred “Ujedinjene Srbije”, koje su očekivano sasvim izvučene iz konteksta tokom njihovog gostovanja u “Utisku nedelje” kod Olje Bećković.

– Nemam potrebe da govorim o našim protivnicima, oni sami govore o sebi. Sve što su govorili je kako će nešto da spreče, sruše i unište. Ne postoji nikakva druga poruka. Saznali smo da hoće da ruše spomenik Stefanu Nemanji, ili da ga nose u Marinkovu baru ili Borču, to su valjda ružna mesta, nekakve selendre. Za mene su to divna mesta. Koliko sam se borio da uradim onaj dom zdravlja u Borči. Na tom potezu živi 100.000 ljudi. Jel moguće da tako posmatrate te ljude – iskazao je Vučić svoje zaprepašćenje.

Marko Kešelj: Briga o Srbima u regionu i dijaspori

Nekadašnji košarkaški reprezentativac pohvalio je rad aktuelnog režima.

– Srbija je u prethodnim godinama mnogo napredovala, kako okom vidljivim ulaganjima u izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, tako i u oblasti iz koje dolazim, a to je sport. Ulaganje države u sportsku infrastrukturu, u individualne i kolektivne sportove, u nacionalne saveze i klubove motivisalo me je da budem na raspolaganju – istakao je Kešelj.

On se zahvalio vrhu SNS-a i Aleksandru Vučiću jer mu je omogućena privilegija da se nađe u odabranom društvu na partijskoj izbornoj listi.

– Zahvalan sam na ukazanom poverenju da budem izabran na listi, da svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom doprinesem da Srbija nastavi da ostvaruje nove pobede. Ne samo vezano za sport, briga o svim Srbima u regionu i dijaspori, ta sabornost koja nas krasi u sportu i koja nam donosi mnoge velike pobede postaje naša nacionalna karakteristika zahvaljujući politici Aleksandra Vučića – naglasio je on.

Majdov: Srbija ide u dobrom pravcu, rezultati sve govore

Srpski džudista i sam se našao na listi SNS-a, a u svom obraćanju pohvalio je rezultate i Vučićevu viziju.

– Ja sam zahvaljujući sportu proputovao ceo svet, i to više puta, i video sam stanje u svim zemljama. Idemo u dobrom pravcu, ne može se sve preko noći, ali polako i sigurno gradimo Srbiju. Sam podatak da imamo najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, sve govori. Predsednik Aleksandar Vučić ima viziju, optimizam i hrabrost da založi sebe za naše bolje sutra, jer Srbija je svima nama na prvom mestu i iskreno mu veliko hvala na tome.

Po njegovom mišljenju, napredak je očigledan.

– Srbija iz dana u dan napreduje. To ne govorim samo za sport i kao sportista, već govorim vezano za sve oblasti kao građanin Srbije… Ja kao sportista gledam rezultate, rezultati sve govore, Srbija je sve bolja i bolja, moćnija – izjavio je naš olimpijac Nemanja Majdov, inače prvi i jedini prvak sveta u džudou u istoriji Srbije i dvostruki prvak Evrope.

Perić Ranković: Naša zemlja svakim danom ostvaruje nove pobede

Borislava Perić Ranković je na poslednjoj Paraolimpijadi u Tokiju obradovala Srbiju i donela joj bronzu u stonom tenisu.

– Mi sportisti i dosad smo se borili da dostojno predstavljamo našu zemlju Srbiju i na svaki način pokazivali da je sve moguće, ali i koliko rada i truda je potrebno da bi se uspelo. Rezultati koji su postignuti nisu mali i postali su sve vidljiviji i nadam se da će se na polju razvijanja sporta raditi i ubuduće, jer naša deca zaslužuju da imaju priliku da se pokažu i dokažu poput nekih od nas – kazala je Borislava.

Nada se da će se uspesi Srbije nastaviti i u narednom periodu.

– Naša zemlja svakim danom ostvaruje nove pobede i nadam se da će tako nastaviti i ubuduće. Obraćanje pažnje na detalje koji su bitni za zdraviji život i vrednovanje rezultata svakog pojedinca u ovom trenutku su najbitniji i mislim da će se to i u narednom period nastaviti – rekla je ona.

Svaka ptica svome jatu leti

Narod naš često voli da kaže „svaka ptica svome jatu leti“, a pred svake izbore nastupa grupisanje jedinki na političkom nebu Srbije. Dok opozicija samo govori o ujedinjavanju, a sve čini da se neprekidna deoba nastavi bez zadrške, Aleksandar Vučić mirno prikuplja značke, markice, glasove i podršku poznatih ličnosti kako bi uverio narod da je on najbolji mogući kandidat i da su sve njegove odluke u najboljem državnom interesu.

Nakon što je Đoković podržao proteste u Beogradu objavljivanjem slike sa akcentom na čistom vazduhu, vodi i hrani, sada je pomilovao i drugu stranu iste priče. Deluje da napredna mašina ubrzano dolazi do svojih 100 posto kapaciteta i deluje da ćemo se svi vrlo neprijatno iznenaditi rezultatom glasanja ukoliko narod ne odluči da u izrazito visokom procentu izađe na izbore.

Izvor: B92 / Kurir

Naravno da je Vučić prisvojio Đokovića i ubacio ga u svoj predizborni spot (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link