Novi Sad Vesti

Konačno znamo kako su Novosađani glasali na parlamentarnim izborima

izbori-novi-sad
Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradska izborna komisija (GIK) Novog Sada objavila je konačne rezultate parlamentarnih izbora, održanih pre punih 20 dana.

Na osnovu svih prebrojanih glasova, najviše glasova je dobila Srpska napredna stranka, i to malo više od trećine, zatim sledi opozicija okupljena oko Stranke slobode i pravde i Narodne stranke sa 20 odsto, a iznad cenzusa su još Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i kolicija Moramo sa oko sedam, osam odsto podrške, kao i Savez vojvođanskih Mađara kao manjinska stranka sa jedan odsto glasova.

U izveštaju GIK-a se navodi da je od 331.602 birača u Novom Sadu na izborima za Skupštinu Srbije glasalo 207.225 ljudi, što je 62,5 odsto upisanih birača, prenosi N1.

Najviše glasova je osvojila lista SNS-a, skoro 36,9 odsto, a drugi su Ujedinjeni za pobedu Srbije – Marinika Tepić sa 20,2 odsto glasova biraća. Treća je bila lista socijalista sa 8,5 odsto, dok su četvrti koalicija Moramo sa 7,1 odsto glasova, čime koji su za stotinak glasov pretekli koaliciju Nada koja je imala 7 odsto.

Suverenisti, Zavetnici, Dveri, radikali i Ajmo ljudi ostali su ispod cenzusa od tri odsto.

Kada umremo govoriće: „Oni i sada glasaju za vlast“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link