Magazin Srbija

Brnabić provocira Miloša Jovanovića uz stihove “Indexa”, on odgovorio istom merom, pomenuo SNS investitore

ana b i miloš jov
Printscreen Collage

Još uvek aktuelna premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je na svom Tviter nalogu poziv predsednika koalicije NADA Miloša Jovanovića „glasačima i simpatizerima“ da izađu na ponovljeno glasanje na izborima u Beogradu.

Ona je u komentaru na fotografiju jekavicom napisala „bacila je sve niz reku i pošla u drugi svet“, inače stih sarajevske grupe Indeksi i legendarnog Davorina Popovića.

Ovo nije promaklo budnom oku Miloša Jovanovića koji joj je uputio odgovor na svojevrsnu provokaciju i prozivku.

„Al’ noćas, ako sluša nek čuje bol… Šalu na stranu, uvažena predsednice Vlade Republike Srbije, ja bih Vas molio da kada već toliko brinete o Beogradu, konačno Vaša Vlada usvoji odluku o proglašenju Krunske ulice za prostorno kulturno-istorijsku celinu koja stoji u vašim fiokama od oktobra prošle godine zbog pritiska raznih investitora bliskih vlasti SNS-a, koji bi isključivo da zarađuju na uništavanju vrednog arhitektonskog nasleđa naše prestonice“, napisao je Miloš Jovanović poruku „s poštovanjem“ premijerki Srbije.

Da li je ovaj tvit Ane Brnabić razotkrio neku naprednjačku ponudu koja je ovih dana stigla na adresu Jovanovića i njegove koalicije, možemo samo da slutimo. Jer baciti sve niz reku i poći u drugi svet je svakako dvosmislena poruka koju je premijerka javno poslala predsedniku DSS-a.

Koji je svet odabrao Jovanović videćemo u narednim danima. On je više puta do sada ponovio da je saradnja sa opozicijom potencijalno moguća na nivou Beograda, ali da na republici ona u ovom trenutku deluje nemoguće zbog različitih stavova po pitanju Kosova i Metohije, ulaska u Evropsku uniju i odnosa prema Ruskoj Federaciji, odnosno uvođenja potencijalnih sankcija.

Ana Brnabić se u finišu predizborne kampanje obrukala po ko zna koji put, zasenivši svoj prethodni nadimak „Čale“. Ona se sama izborila za plemićku titulu „Ana od Jarkova“, dok je Jovanović na ovim izborima uspeo da oživi nekadašnju partiju Vojislava Koštunice osvojivši titulu „Vojvode od Koštunića“.

Dok se „plemići“ prepucavaju nakon završenih izbora, mi se, njihovi kmetovi i paori, čudom čudimo po ko zna koji put dok zagledani u prazne novčanike razmišljamo kako su nas opet preveslali i razočarali zarad sopstvenih mandata i odborničkih mesta.

Publika smo čiji zvižuduci i aplauzi apsolutno ništa ne znače glavnim akterima. Pored svega, Jovanović konačno ima priliku da pokaže sve svoje namere i potencijale u političkoj areni, dok je Ana Brnabić u otkaznom roku i njen novi mandat na mestu predsednice Vlade predstavljao bi prvorazrednu senzaciju i novo poniženje izborne volje građana Srbije.

Ana od Jarkova’ Brnabić razbesnela kolege iz SNS zbog beogradskih izbora

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link