Magazin

“Đole ovo nije zaslužio”: Fanovi ljuti na porodicu Balašević zbog večeri posvećene panonskom mornaru (VIDEO)

balasevic-omaz-2
Foto: Printscreen RTS

Sinoć je u Ulici Jovana Cvijića, ispred kuće u kojoj je živeo Đorđe Balašević, organizovan događaj „Na Bogojavljensku noć“, u znak sećanja na koncerte koje je ovaj kantautor organizovao u Novom Sadu.

Emitovani su isečci sa koncerata, svirali su i tamburaši koji su pratili Đoleta na koncertima, a okupljenima se nekoliko puta obratila Olivera Balašević, supruga preminulog kantautora i pesnika.

Da, organizovana je i modna revija porodičnog brenda, mada nikome nije baš najjasnije kakve veze ima s Đoletovim stvaralaštvom, piše Nova.

Očekivano, mnogo ljudi se okupilo da bi se prisetilo legendarnih Đoletovih pesama, događaj je mogao da se prati na zvaničnom Jutjub kanalu Đorđa Balaševića, ali medijskim ekipama bilo je onemogućeno da isprate događaj, pa su brojni fanovi koji nisu mogli da prisustvuju – ostali bez utiska.

Ulica je bila zatvorena i puna obezbeđenja i policije, a mediji koji su došli da isprate događaj ostali su izvan ograđenog dela – obezbeđenje je zaustavljalo novinare govoreći im da nema snimanja i prilaska.

Stvorila se tako naivna situacija, policija se pravila da ne primećuje kako novinari ne mogu da se kreću, a privatno obezbeđenje ih nije puštalo, iako je Ulica Jovana Cvijića još uvek javna površina, piše Danas.

Novinari su pokušali od policije da dobiju objašnjenje zbog čega ne mogu da prođu, s obzirom na to da se radi o javnom prostoru, ali je rečeno da im niko ne brani kretanje. Međutim, upravo pripadnici privatnog obezbeđenja nisu dozvoljavali predstavnicima medija da uđu u ograđeni deo, piše portal 021.rs.

Dopisnica televizija „Nova S“ Sanja Eker poručuje da nije očekivala da će se ovo dogoditi, iako je program večeri bio enigma.

– Slobodno smo prošli pored policije koja obezbeđuje ulica, ali su nas onda zaustavili radnici ‘Intersec’-a. Kada smo rekli iz koje smo televizije, poručili smo da ne možemo dalje, te da samo Radio-televizija Srbije može da prođe dalje i da snima – zaključuje Eker.

Takva zbrka i činjenica da su mnogi fanovi ostali uskraćeni za utisak izazvala je mnoštvo negativnih reakcija usmerenih na porodicu Balašević.

Zameraju im zatvaranje ulice i modnu reviju, optužuju ih da „ruže uspomenu“ na omiljenog kantautora i da „samo gledaju kako da profitiraju na njegovom liku i delu“. No, nije prvi put.

Omaž Đoletu Balaševiću u Ulici Jovana Cvijića, novinarima zabranjen pristup

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
614 Shares
614 Shares
Share via
Copy link