Magazin

Lepotice kojima su Bajaga, Balašević i Bjelo dugme posvetili svoje najveće hitove

One su imale tu čast da im svoje najbolje stihove posvete naši najpopularniji muzičari. To su pesme koje svi znamo i dan-danas ih volimo i rado slušamo u mnogim prilikama.

Mirjana Antonović je „Divna crna žena“ iz pesme Kiće Slabinca. Mirjana i Kićo su se upoznali na njegovoj turneji po Americi, i on je napisao pesmu na letu prema Zagrebu, piše Blic.

mirjana antonovic
Mirjana Antonović, FOTO: RAJKO RISTIĆ / RAS SRBIJA

Ona je nakon Kiće bila u ljubavi s Miroslavom Ilićem s kojim ima i sina Devina. Mirjana i dan danas izgleda prelepo, a pesma joj savršeno pristaje.

Olivera Balašević je muza svom mužu Đorđu Balaševiću, koji joj piše pesme više od trideset godina.

olivera-balasevic
Foto: Instagram/@olivera_balasevic

Đorđe Balašević i Olivera su se upoznali u Novom Sadu dok je ona bila siromašna studentkinja iz provincije, pa joj je šarmantni Balašević napisao pesmu „Provincijalka“, zasigurno jednu od najvećih pesama u svojoj karijeri.

Navodno je Ena Begović „Ena“ iz kultne pesme Darka Rundeka. Pevač to nikada nije javno priznao, ali postoje indicije da su se upoznali u pozorištu i da je lepa glumica bila njegova muza za legendarnu numeru.

ena-begovic
Ena Begović

Pevačica Alka Vuica je nadahnula Bajagu koji joj je posvetio pesme „Zažmuri“ i „Sa druge strane jastuka“.

Selma Borić je najpoznatija Selma na Balkanu, zbog pesme Bjelog dugmeta koja opisuje njen susret s Vladom Dijakom koji joj je napisao pesmu nakon što joj je poneo kofer prema železničkoj stanici.

Prozor u vagonu u kom je Selma putovala prema Zenici bio je razbijen, što je upalo u oči Dijaku koji ju je upozorio da se ne naginje kroz prozor. Ostalo je istorija.

A ako želite da znate priču iza bugarskog hita Vasko Zabata, tekst pesme koji smo detaljno „razmontirali“ daće vam odgovor.

Zašto svi pričaju o fotografiji Olivere Balašević u kupaćem kostimu? (FOTO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
405 Shares
405 Shares
Share via
Copy link