Srbija Vesti

Mladić prevarom uz pomoć skripti pokušao da dođe do stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

1673549966-Hapsenje-Kripto_MM-900x506
Foto: Video/MUP Srbije

Beogradska policija u saradnji sa Službom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Poreskom upravom uhapsila je D. M. (28) zbog računarske prevare u pokušaju.

On se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

Na taj način D. M. je, kako se sumnja, unošenjem netačnih, odnosno lažnih podataka, pokušao da utiče na rezultat elektronske obrade podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela, preneo je Telegraf.

Zahvaljujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom.

Đokovićevi advokati upozoravaju na prevarante koji koriste Novakov lik i pljačkaju građane

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link