Magazin Srbija

Uhapšen diler Bombonica, njegova žena mozak operacije u pranju 304 miliona dinara

diler-bombonica

Milan Dimitrijević (36), poznat pod nadimkom Bombonica, uhapšen je u okviru operacije koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zajedno sa još 18 osumnjičenih. Prema saznanjima “Blica”, među uhapšenima se nalazi i supruga Bombonice, Sanja Dimitrijević koja je imala ključnu ulogu u prevari od 304 miliona dinara i obavljala je funkciju računovođe.

Bombonica je uhapšen 2012. godine zbog trgovine drogom. Sumnja se da je bio vođa grupe dilera iz Mladenovca koja je, navodno, nabavljala drogu od njega, skrivala je na različitim mestima i prodavala na zahtev.

Navodno, drogu su prodavali na više od 50 lokacija u Mladenovcu, a kupci su bili maloletnici, ali i starije osobe, među kojima je i čak i jedna majka dvojice odraslih dečaka.

„U svojoj kući tada je uhapšen i Dimitrijević koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge“, naveo je tada izvor „Blica„.

Bombicina žena mozak milionske prevare

Podsetimo, na teritoriji Beograda u velikoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Beograda jutros je uhapšeno 19 osoba, dok se traga za još pet lica.

Uhapšeni su: M. D. (36), F. R. (21), S. M. (42), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (34), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (45), Z. R. (21), M. M. (46), E. D. (66), D. Ž. (48), E. R. (67), Lj. Đ. (35), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19).

Sumnja se da je Sanja Dimitrijević, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, prenosi Nova.

Elena je bila manekenka zaljubljena u sitnog dilera, KGB agent je izvukao iz zatvora i pretvorio u princezu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link