Svet Vesti

Poreski savetnik sa službenog telefona zvao samog sebe 55 sati i glumatao da radi

muskarac telefonira
Foto: Ilustracija

Da bi izbegao svakodnevne radne zadatke, a pritom ostavio utisak da je silno zauzet, švedski poreski savetnik “razgovarao” je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobilnim telefonom 55 sati, sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.

“Umesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao sopstveni broj mobilnog telefona, što je rezultiralo signalom ‘zauzeto’ u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi”, piše u disciplinskom izveštaju švedske poreske uprave koji je nabavio AFP.

Taj 28-godišnji Šveđanin, od marta do maja je samog sebe nazvao 32 puta i ‘razgovarao’ 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva meseca, piše u izveštaju poreske uprave, te se dodaje da su „neki od tih poziva ponekad trajali satima“.

Andreas je na radnom mestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.

U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primetio da telefonira neobično dugo u poređenju s prosečnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad „izuzetno niska“.

Bivši radnik primio 90.000 € umesto mađarskih forinti i nema nameru da vrati razliku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link