Srbija Vesti

Đokovićevi advokati upozoravaju na prevarante koji koriste Novakov lik i pljačkaju građane

nole gazprom
Foto: Twitter

Advokatska kancelarija koja zastupa Novaka Đokovića izdala je saopštenje kojim je upozorila građane na prevaru koja se dešava, a u kojoj se koristi lik i delo srpskog tenisera.

Cela prevara je pažljivo osmišljena i pojavljuje se na društvenim mrežama, najčešće Instagramu:

– Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta – piše u saopštenju advokatske kancelarije i dodaje se:

– Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“, a kojom se pozivaju građani da ulažu svoj novac preko te iste „platforme“.

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal – navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Gorana Draganića.

Izvor: Kurir

Zašto Novak svima isporučuje bisere, a nama koske – njima pršuta, a Srbima podriguša?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link