Novi Sad

Filmsko hapšenje u Novom Sadu, policija upala u kafić, oborila dvojicu muškaraca tražeći pištolj

Hapšenje Banjca iznuda
Foto: Screenshot / YouTube / Radio 021

Novosađani koji su u utorak oko pola osam uveče sedeli u kafiću na Bulevaru kralja Petra, prisustvovali su oružanoj akciji policije koja je uhapsila dvojicu gostiju.

Kako je jedan od svedoka događaja ispričao redakciji portala Mojnovisad.com, naoružani specijalci sa oznakama SBPOK-a (Služba za borbu protiv organizovanog kriminala) upali su u lokal.

– Sedeo sam mirno u društvu kada sam ugledao policajce pod punom opremom sa fantomkama kako brzo ulaze kroz vrata i prilaze stolu za kojim su sedela dva krupna muškarca. Odmah su ih oborili i pitali da li imaju pištolj. Stavili su im lisice i pretresli su ih – kaže očevidac i dodaje da se sve desilo munjevito, na opšte zaprepašćenje gostiju i konobara.

Ubrzo su se u kafiću pojavili i inspektori u civilu koji su imali jakne sa oznakama SBPOK-a. Uhapšeni su izvedeni, a na ulici je bilo parkirano pet ili šest džipova i audija. Smestili su svakog muškarca u posebno vozilo i otišli su u pravcu zgrade Policijske Uprave Novi Sad na Bulevaru kralja Petra.

MUP Srbije se do sada nije oglasio povodom ovog hapšenja.

SBPOK

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala je organizaciona jedinica MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije. Kroz svoje specijalizovane jedinice bavi se suzbijanjem krijumčarenjа narkotika, trgovinе ljudima i ilegalnih migracija, krijumčarenja oružja i eksploziva, međunarodnog krijumčarenja kradenih motornih vozila, otmica, iznuda, ucena sa elementima organizovanog kriminala, pranja novca, korupcije, falsifikovanja novčanica, prevara sa platnim karticama i visokotehnološkog kriminala.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link