Koronavirus Srbija

U Nišu za 7 dana preminula i druga porodilja, životima plaćena visoka cena nepouzdanih testova

Još jedna porodilja je preminula je u Kliničkom centru Niš, pošto su je lekari porodili. Ona je rodila dečaka, koji je trenutno u stabilnom stanju. Bila je priključena na respirator.

Trudnica iz Vranja (34) pre desetak dana, u šestom mesecu trudnoće prebačena je sa Klinike za pulmologiju na Kliniku za anesteziju i intenzivnu negu KC Niš jer joj se stanje pogoršalo.

Majka, koja je bila pod sumnjom da je zaražena virusom korona, uprkos velikom naporu niških lekara, preminula je.

Samo 7 dana ranije, takođe u KC Niš preminula je porodilja (27) iz okoline Niša, dan nakon što je rodila sina koji je takođe umro. Zvanično, ona nije bila pozitivna na korona virus.

Ono što nije zvanično saopšteno jeste činjenica da je Srbija po visokoj ceni nabavila nepouzdane testove koji najvećim delom daju lažan negativni nalaz, a u jednom delu i lažno pozitivan.

Ova porodilja je čak tri puta bila negativna na koronu.

Direktor bolnice potvrdio je da kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.

Porodilja iz Vranja je takođe nekoliko puta imala negativan talaz testa na koronu. Ona se nakon dolaska u KC Niš nalazila na klinici za pulmologiju, a nakon toga je usled komplikacija prebačena na intenzivnu negu, gde je bila na respiratoru.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Kaže da je tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.

Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.

Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 časova carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji. Dete nije životno ugroženo.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru. Njoj je nekoliko puta rađen test na Covid-19, ali je svaki put bio negativan.

Trudnicu sa virusom nisu hteli nigde da prime da ne bi kvarila statistiku

Avatar

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


981 Shares
981 Shares
Share via
Copy link